Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Per Izraelio oro smūgį Libanui sužeisti 3 žmonės

Izraelio antskrydžio metu Libano šiaurės rytuose ankstų sekmadienį buvo sužeisti mažiausiai trys žmonės, pranešė vietos pareigūnas.
MOHAMED AZAKIR / REUTERS
MOHAMED AZAKIR / REUTERS

Šis oro smūgis, suduotas netoli Baalbeko miesto, Libano kovotojų grupuotės „Hezbollah“ tvirtovės, buvo naujausias per pastarąsias savaites.

Pasak Baalbeko mero Bachiro Khodro (Bačiro Chodro), šią žinią paskelbusio socialiniame tinkle „X“, smūgis įvyko kelios minutės po vidurnakčio ir sužeidė tris žmones.

Naujienų agentūros AFP korespondentas sakė, kad Izraelio smūgiai buvo nukreipti į „Hezbollah“ centrą, kuris jau kurį laiką buvo apleistas, ir sužeidė tris netoliese esančių pastatų gyventojus.

„Izraelio oro pajėgos paleido penkias raketas į dviejų aukštų gyvenamą pastatą al Oseiroje, Baalbeko pakraštyje“, – sakė jis.

Smūgis buvo suduotas praėjus kelioms valandoms po to, kai „Hezbollah“ pranešė, kad panaudojo du dronus su sprogmenimis ir atakavo Izraelio priešraketinės gynybos sistemą „Geležinis kupolas“ šiauriniame Izraelio Kfar Blumo mieste.

Izraelio kariuomenė teigė, kad karo lėktuvai atakavo dirbtuves, kurias „Hezbollah“ naudoja karinei veiklai. Ji pridūrė, kad po smūgio iš Libano į Izraelį buvo paleista apie 50 raketų, ir teigė, kad kai kurios jų buvo numuštos, o kitos nukrito atvirose vietovėse.

„Hezbollah“ pareiškė, kad, keršydama už ankstesnius Izraelio smūgius, į dvi Izraelio karines pozicijas okupuotose Golano aukštumose paleido „daugiau kaip 60 „Katiuša“ tipo raketų“.

Kovo 12-ąją per Izraelio aviacijos smūgius netoli Baalbeko žuvo mažiausiai du žmonės ir 20 buvo sužeisti, o Izraelio ir „Hezbollah“ santykiai dėl žydų valstybės ir palestiniečių grupuotės „Hamas“ karo Gazos Ruože, toliau aštrėja.

Nuo spalio 7 dienos, kai prasidėjo Izraelio ir „Hamas“ karas, „Hezbollah“ vykdo išpuolius prieš Izraelio karinius postus palei sieną. Nuo to laiko Izraelis surengė dešimtis antskrydžių, daugiausia palei sieną. Tačiau nuo vasario pabaigos Baalbeko rajonas buvo atakuotas mažiausiai tris kartus.

„Hezbollah“ teigia, kad nutrauks atakas prieš Izraelį tik tuo atveju, jei Gazos Ruože bus nutraukta ugnis.

AFP duomenimis, Libane žuvo mažiausiai 323 žmonės, dauguma jų – „Hezbollah“ kovotojai, tačiau tarp žuvusiųjų yra mažiausiai 56 civiliai gyventojai.

Dėl nuolatinio apsikeitimo ugnimi tūkstančiai žmonių taip pat buvo priversti palikti namus pietų Libane ir šiaurės Izraelyje.

Kariuomenės duomenimis, šiaurės Izraelyje žuvo mažiausiai 10 Izraelio karių ir septyni civiliai.

Izraelio gynybos ministras Yoavas Gallantas (Joavas Galantas) vasarį įspėjo, kad galimos paliaubos Gazos Ruože neturės įtakos Izraelio tikslui jėga ar diplomatinėmis priemonėmis nustumti „Hezbollah“ nuo šiaurinės sienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius