Per Izraelio oro smūgį prie Damasko žuvo trys kariai

Ankstų penktadienį netoli Damasko per Izraelio oro smūgį žuvo trys Sirijos kariai, o dar septyni buvo sužeisti, pranešė sirų gynybos ministerija.
Damaskas, Sirija
Damaskas, Sirija / 123RF.com nuotr.

„Priešas Izraelis surengė oro smūgį... iš okupuotų Sirijos Golano [Aukštumų]... Per agresiją žuvo trys kariai ir dar septyni buvo sužeisti“, – sakoma ministerijos pareiškime.

Sirijos oro gynyba perėmė kai kurias raketas, nurodoma jame.

Nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodė, kad žuvo dar trys asmenys ir iš viso buvo sužeista 10 žmonių.

SOHR, kuri remiasi plačiu šaltinių Sirijoje tinklu, teigė, kad smūgiai buvo nukreipti į oro pajėgų žvalgybos objektą ir aukšto rango karininko biurą, taip pat buvo smogta automobiliui netoli Mazos karinio oro uosto.

Raketos taip pat sunaikino „Irano ginklų sandėlį“, nurodė SOHR.

Nuo Sirijos pilietinio karo pradžios 2011 metais Izraelis surengė šimtus antskrydžių prieš savo kaimynę, taikydamasis tiek į vyriausybės karius, tiek į juos remiančias Irano pajėgas ir Libano šiitų judėjimo „Hizbollah“ kovotojus.

Nors Izraelis retai komentuoja pavienius smūgius, jis pripažino įvykdęs šimtus antskrydžių. Jų, žydų valstybės kariškių teigimu, reikia siekiant užkirsti kelią jos aršiam priešui Iranui įsitvirtinti regione.

Praėjusį mėnesį per Izraelio smūgius Damasko tarptautiniam oro uostui buvo smarkiai apgadinti jo pakilimo ir nusileidimo takai.

SOHR teigė, kad per tą smūgį buvo apgadinti ne vien civilio oro uosto ir karinio aerodromo takai, bet ir šalia esantys sandėliai, kuriuose buvo laikomi Irano ir „Hizbollah“ ginklai.

Karas Sirijoje nusinešė beveik pusę milijono žmonių gyvybių ir apie pusę šalies gyventojų privertė palikti savo namus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius