Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per JAV slenka sniegą ir lijundrą nešanti žiemos audra

Didelė žiemos audra, kurios kelyje atsidūrė milijonai amerikiečių, atnešė lietų, lijundrą ir sniegą į centrinę JAV dalį, kur oro bendrovės atšaukė tūkstančius skrydžių, o pareigūnai uždarė mokyklas ir ragina gyventojus nekeliauti.

Antradienį vakare atslinkęs šaltas oras privertė valstijas nuo Naujosios Meksikos ir Kolorado iki Meino paskelbti įspėjimus dėl audros. Trečiadienį ryte Oklahomoje, Kanzase, Misūryje, Ilinojuje, Indianoje ir Mičigane krito lijundra, šlapdriba ir sniegas.

Trečiadienio vidurdienį kai kur jau buvo iškritę apie 30 cm sniego. Ilinojaus centriniame rajone esančiame Luistaune iškrito 36,6 cm, o Misūrio šiaurės rytuose esančiame Hanibale – 29,2 cm sniego.

„Šiuose rajonuose vis dar sninga“, – sakė Nacionalinės meteorologijos tarnybos (NWS) meteorologas Andrew Orrisonas.

Prognozuojama, kad iki ketvirtadienio vakaro centrinėje Ilinojaus dalyje ir Indianos šiaurėje iškris 30–45 cm sniego, sakė A.Orrisonas.

Misūryje po pietų snygis ėmė silpti, bet didelėje valstijos dalyje gali prisikaupti 20–30 cm sniego. Kai kuriose Mičigano dalyse taip pat prognozuojama apie 30 cm sniego.

Čikagoje Elisha Waldmanas ir jo sūnūs trečiadienį ryte džiaugėsi proga pasivažinėti rogutėmis nuo kalnelio.

„Šalta, šlapia ir nuostabu, o sušalti ir sušlapti su šiais žmonėmis yra malonumo dalis... Eisime vidun, išgersime karštos kakavos ir sušilsime“, – sakė E.Waldmanas.

Detroito vakariniame priemiestyje Tony Haley (Tonis Heilis) taip pat įžvelgė tokio oro pranašumų. Jis turi landšafto formavimo ir drėkinimo kompaniją, siūlančią sniego valymo ir druskos barstymo paslaugas, bet pirmosiomis žiemos savaitėmis galimybių šiam verslui nebuvo daug.

„Atėjus pirmai, laukiame gerų dviejų ar trijų darbo dienų“, – sakė T.Haley, nuvalęs sniegą prie kelių kompanijų Kantone.

Tačiau keliuose smarkus snygis sudarė pavojingas sąlygas.

„Čia, Indianos šiaurės vakaruose, sulaukėme daug sniego ir tai šlapias, pažliugęs sniegas, sudarantis, švelniai tariant, klastingas vairavimo sąlygas“, – televizijai WFLD-TV sakė Indianos valstijos policijos seržantas Glenas Fifieldas.

Centrinėje Misūrio dalyje pareigūnai vidurdienį dėl įvykusios avarijos uždarė dalį 70-osios magistralės.

Labiau į pietus esančiuose regionuose prognozuojama lijundra, ypač Ohajo upės slėnio dalyje nuo Luisvilio Kentukyje iki Memfio Tenesyje.

„Jei viskas bus taip, kaip numatoma dabar, tai rimtas reikalas, – sakė Kentukio gubernatorius Andy Beshearas, nurodęs valstijos valdžios įstaigoms ketvirtadienį nedirbti. – Tai pavojinga. Žmonės turi būti pasirengę.“

Įprastą gyvenimo ritmą sutrikdžiusi audra per centrinius JAV regionus slinko Švilpiko dieną, kai garsusis Panksutonio švilpikas Filas išpranašavo dar šešias savaites žiemos. Audra atslinko po praėjusio savaitgalio pūgos daugelyje Rytų pakrantės regionų.

Audros kelias turi nusidriekti į pietus iki pat Teksaso, kur beveik prieš metus šalčio banga sukėlė vieną didžiausių elektros tinklų avarijų per JAV istoriją. Šį kartą tokių ilgų ir didelių šalčių Teksase neprognozuojama.

Trečiadienį po pietų nebuvo jokių pranešimų apie dideles elektros tinklų avarijas, nurodo tinklapis poweroutage.us.

Kolorado Springse jau iškrito 56 cm sniego, o Denverio rajone – iki 25 cm, bet prognozuojamas tolesnis snygis, todėl universitetai, valstijos įstaigos ir įstatymų leidybos institucija buvo uždaryti.

VIDEO: JAV gyventojai užfiksavo, kaip lauke palikti baldai paskęsta sniego pusnyse – šalį užklupo audra

Oro bendrovės JAV atšaukė beveik 8 tūkst. trečiadieniui ir ketvirtadieniui numatytų skrydžių, rodo skrydžių stebėjimo svetainės FlightAware.com skelbiami duomenys.

Sent Luiso, Čikagos, Kanzas Sičio ir Detroito oro uostai atšaukė daugiau skrydžių nei įprasta. Kone 700 skrydžių vien ketvirtadienį atšaukta Dalaso-Fort Verto tarptautiniame oro uoste, o daugiau kaip 300 skrydžių – netoliese esančiame Dalaso Love'o lauko oro uoste.

Oro bendrovė „Southwest Airlines“ antradienį paskelbė, kad trečiadienį sustabdys visus savo skrydžius Sent Luiso Lamberto tarptautiniame oro uoste, o ketvirtadienį – Dalaso Love'o lauko oro uoste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius