-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per Kirgizijos ir Tadžikistano pajėgų susišaudymą pasienyje žuvo tadžikų karys

Vienas tadžikų karys antradienį žuvo per Kirgizijos ir Tadžikistano pajėgų susišaudymą prie ginčijamos šalių sienos, pranešė vietos ir Rusijos žiniasklaida.
Tadžikistanas
Tadžikistanas / 123RF.com nuotr.

Susišaudymai tarp abiejų neturtingų Centrinės Azijos šalių pasienio pajėgų karių pastaruoju metu tampa vis dažnesni, o dvišalėse derybose dėl delimitacijos pasiekta nedaug pažangos.

Tadžikistanas, uždara autoritarinė valstybė, kol kas nepaskelbė jokio oficialaus pareiškimo apie naujausią incidentą. Tačiau netoli sienos esančio Tadžikistano Isfaros miesto policija Rusijos naujienų agentūrai „RIA Novosti“ pranešė, kad Kirgizijos pasieniečiai ankstų antradienio rytą „be priežasties“ apšaudė tadžikų karius.

„Per apšaudymą žuvo pasienio pajėgų karys ir dar trys žmonės buvo sužeisti“, – nurodė naujienų agentūra, remdamasi miesto policijos departamento atstovu.

Privati tadžikų naujienų svetainė „Asia-Plus“ taip pat pranešė apie tadžikų kario žūtį, remdamasi netoli susišaudymo vietos esančio Tadžikistano Vorucho anklavo gyventoju.

Kirgizijos valstybės sienos apsaugos tarnyba išplatintame pranešime nurodė, kad Tadžikistano kariai iš minosvaidžių apšaudė kirgizų pasienio postą.

Pranešime priduriama, kad susišaudymai jau liovėsi ir šiuo metu abiejų šalių pasienio tarnybų atstovai veda derybas.

„Pirmasis derybų rezultatas – sprendimas atitraukti dalinius iš kovinių pozicijų“, – nurodė Kirgizijos valstybės sienos apsaugos tarnyba.

Daugiau kaip trečdalis abiejų šalių 1 tūkst. km ilgio bendros sienos tebėra ginčijama.

Rimtos eskalacijos įvyksta retai, tačiau pernai buvo kilęs nerimas dėl didesnio masto konflikto, kai dešimtys žmonių žuvo per didžiausią abiejų šalių konfrontaciją nuo nepriklausomybės atgavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius