Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per mirtininko ataką Irako oazės mieste žuvo 18 žmonių

Penki užpuolikai su mirtininkų liemenėmis, ginkluoti šautuvais ir granatomis Irako oazės mieste Ain al Tamere, esančiame Bagdado pietvakariuose, nužudė 18 žmonių, pirmadienį pranešė vietos pareigūnai.
„Islamo valstybės“ džihadistai
„Islamo valstybės“ džihadistai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Jie turėjo Kalašnikovo automatus, rankines granatas. Vienas iš jų susisprogdino, o kitus nukovė saugumo pajėgos“, – sakė centrinio Eufrato operacijų komandos vadas Qaisas Khalafas.

Vienas vietos tarybos narys ir provincijos sveikatos direktorato šaltinis patvirtino vėlų sekmadienį vykusios atakos tragiškų mirčių skaičių ir pridūrė, kad dar mažiausiai 26 žmonės buvo sužeisti.

Už šią ataką atsakomybės dar neprisiėmė nė viena grupuotė, tačiau visas pastaruoju metu Irake įvykusias mirtininkų atakas surengė „Islamo valstybės“ (IS) džihadistai.

Ain al Tameras yra nutolęs apie 50 kilometrų į vakarus nuo šventojo šiitų Kerbelos miesto ir yra įsikūręs Anbaro provincijos pakraštyje, kuri ilgą laiką buvo džihadistų prieglobstis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius