-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per naują smūgį Jemene JAV sunaikino septynias husių raketas ir tris dronus

JAV kariuomenė pirmadienį pranešė, kad Jemeno teritorijose, kontroliuojamose husių sukilėlių, sunaikino septynias raketas ir tris dronus, kėlusius grėsmę prekybos ir JAV karinio jūrų laivyno laivams.
- / AFP
- / AFP

Irano remiami husiai nuo lapkričio puldinėja laivus Raudonosios jūros regione, taip, anot jų, solidarizuodamiesi su palestiniečiais per Izraelio karą prieš „Hamas“ kovotojus Gazos Ruože.

JAV Centrinės vadavietės (CENTCOM) pajėgos pareiškime socialiniame tinkle „X“ nurodė veikusios savigynos tikslais. Jos teigė sunaikinusios minėtą skaičių priešlaivinių raketų ir bepiločių orlaivių, taip pat tris ginklų sandėliavimo konteinerius husių kontroliuojamose teritorijose.

„Buvo nustatyta, kad šie ginklai kelia tiesioginę grėsmę prekybos laivams ir JAV karinio jūrų laivyno laivams regione. Šių veiksmų imtasi siekiant apsaugoti laivybos laisvę ir padaryti tarptautinius vandenis saugesnius ir patikimesnius JAV karinio jūrų laivyno ir prekybos laivams“, – sakė CENTCOM.

Dėl husių išpuolių laivams, plaukiojantiems pagrindiniu Raudonosios jūros prekybos maršrutu, išaugo draudimo išlaidos, todėl daugelis laivybos įmonių dabar renkasi gerokai ilgesnį maršrutą aplink Afriką.

Atsakydami į husių išpuolius prieš, sukilėlių teigimu, su Izraeliu susijusius laivus, amerikiečiai ir britai ne kartą smogė husių taikiniams Jemene, tačiau tai jų puldinėjimo nesustabdė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius