Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per naujus susirėmimus Ukrainoje žuvo du kariai, separatistams planuojant naują valstybę

Įsiplieskus naujiems susirėmimas rytų Ukrainoje, du kariai žuvo trečiadienį, po pagrindinio separatistų lyderio pranešimo apie planus kurti naują „valstybę“ paūmėjus kovoms.
Rytų Ukrainoje nesiliaujant susirėmimams Kijevas prašo pagalbos kovoje su Rusija
Per naujus susirėmimus Ukrainoje žuvo du kariai, separatistams planuojant naują valstybę / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Per Rusijos remiamų separatistų apšaudymą artilerijos sviediniais, apie 40 kilometrų nuo sukilėlių sostinės Donecko, žuvo du kariai, tai didžiausias vienos dienos žuvusiųjų skaičius per dvi savaites, praneša Kijevas.

„Antiteroristinių operacijų zonoje situacija smarkiai pablogėjo“, – pranešime sakė Ukrainos kariuomenė.

Dar keturi kariai ir du civiliai sužeisti per apšaudymą iš minosvaidžių, sakė Ukrainos kariuomenė, kaltindama sukilėlius sunkiosios ginkluotės naudojimu, o tai neatitinka paliaubų susitarimo.

Tris metus besitęsiančio konflikto paūmėjimas prasidėjo Donecko sukilėlių vadui Aleksandrui Zacharčenkai antradienį paskelbus savo planus kurti naują „valstybę“, kuri pakeistų Ukrainą.

Pasak jo valstybė vadintųsi Malorosija (Mažoji Rusija), caro laikais taip vadinosi didžiuma dabartinės Ukrainos teritorijos, ir naujosios valstybės sostinė būtų Doneckas.

Netikėtas planas greitai pradėjo irti, Kijevui ir jo sąjungininkėms vakaruose jį pasmerkus, ir net A.Zacharčenkos rėmėjai Kremliuje planą pavadino jo „asmenine iniciatyva“.

„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./Vienas Donecko separatistų lyderių Aleksandras Zacharčenka
„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./Vienas Donecko separatistų lyderių Aleksandras Zacharčenka

Kaimynės Luhansko srities vyriausiasis separatistų lyderis Igoris Plotnickis sakė nepritaręs šiai idėjai, praneša vietinė žiniasklaida.

Pranešimas sukurstė nuogąstavimus, kad šio apie dešimt tūkstančių gyvybių pasiglemžusio konflikto stringantis taikos procesas visai sužlugs.

Baltarusijos sostinėje Minske 2015 metais pasirašytas susitarimas tarp Ukrainos, Rusijos, Prancūzijos ir Vokietijos lyderių užstrigo, tačiau dauguma jo šalių mano, kad tai vienintelis būdas Ukrainos karui išspręsti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius