-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Per plauką nuo katastrofos? Talino oro uoste vos nesusidūrė du lėktuvai

Talino oro uoste galėjo įvykti katastrofa – kompanijos „Ryanair“ lėktuvas jau leidosi oro uoste, tačiau buvo priverstas staigiai vėl pakilti į orą, nes iš nusileidimo tako laiku nespėjo išvažiuoti „Flybe“ orlaivis, praneša postimees.ee.
Ryanair
Ryanair / Scanpix / Postimees.ru

Skelbiama, kad šis incidentas įvyko pirmadienį apie 22 val., tačiau tik dabar gauta daugiau detalių apie tai, paviešintas ir vaizdo įrašas (epizodas užfiksuotas nuo įrašo 1 min. 43 sek.).

Šis incidentas tapo aktyvių diskusijų socialiniuose tinkluose tema – žmonės svarsto, kokie tragiški galėjo būti šios katastrofos padariniai.

VIDEO: Vaizdo įrašas iš Talino oro uosto

Lėktuvai Talino oro uoste leidosi vienas po kito. Pirmasis nusileido „Flybe“ lėktuvas, o paskui jį leidosi ir kompanijai „Ryanair“ priklausantis lėktuvas „Boeing 737-8AS“. Šis lėktuvas ėmė leistis tuo metu, kai „Flybe“ lėktuvas dar nebuvo nuvažiavęs nuo nusileidimo tako ir oro uosto dispečeriai dar nebuvo davę leidimo leistis. „Ryanair“ lėktuvas skubiai vėl pakilo į orą.

Tiesa, Talino oro dispečeriai ramina, kad net jeigu „Ryanair“ lėktuvas būtų nusileidęs, „Flybe“ lėktuvas būtų spėjęs atlaisvinti jam nusileidimo juostą. 

Šiuo metu atliekamas patikrinimas, kas kaltas dėl šio incidento. Pirminiais duomenimis, oro uosto dispečeriai jokių taisyklių nepažeidė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius