Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per protestus Vakarų Krante izraeliečių pajėgos nukovė 13-metį palestinietį

Vakarų Krante vienas 13-metis palestinietis penktadienį buvo mirtinai sužeistas Izraelio pajėgų ugnies per savaitinius protestus prieš žydų nausėdijų plėtrą okupuotoje teritorijoje, pranešė palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija.
Izraelio kariai Vakarų Krante
Izraelio kariai Vakarų Krante / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Pranešime nurodoma, kad paauglys Mohammedas Daadasas buvo pašautas į pilvą vykstant palestiniečių protestuotojų ir Izraelio pajėgų susirėmimams į rytus nuo Nabluso esančioje Deir al Hatabo gyvenvietėje. Vėliau berniukas mirė ligoninėje.

Izraelio kariškiai naujienų agentūrai AFP sakė, kad šis incidentas dabar tikrinamas.

„Kelyje šalia Elon Moreho bendruomenės buvo sukeltos riaušės“, – nurodė kariuomenė ir pridūrė, kad kariai atsakė „riaušių malšinimo priemonėmis“, taip pat šaudė koviniais šoviniais į žmones, svaidžiusius į juos akmenis.

Penktadieniais, musulmonų poilsio ir maldų dienomis, Vakarų Krante dažnai kyla protestų prieš izraeliečių nausėdijas, kurias didžioji dalis tarptautinės bendruomenės laiko neteisėtomis.

Penktadienį penki kiti palestiniečiai buvo sužeisti per susirėmimus Beitos ir Beit Dadžano kaimuose, nurodė palestiniečių naujienų agentūra WAFA.

Beitos gyventojai jau ne vieną mėnesį stengiasi išstumti žydus naujakurius iš vienos kalvos viršūnės, patenkančios į kaimo teritoriją.

Naujausi susirėmimai vyko praėjus kelioms dienoms po Izraelio pranešimo, kad vyriausybė patvirtino dar 3000 būstų žydų naujakuriams statybos Vakarų Krante, nors tokį žingsnį kai kurios kitos šalys kritikavo.

Izraelis taip pat pritarė projektui, pagal kurį Vakarų Krante turi būti pastatyta apie 1,3 tūkst. būstų palestiniečiams, bet kritikai sako, kad tokiu būdu tik stengiamasi prislopinti tarptautinį pasmerkimą dėl nausėdijų plėtros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius