-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per riaušes šiaurės Meksikos kalėjime žuvo 13 žmonių, dar 8 sunkiai sužeisti

Šiaurės Meksikos kalėjime įsiplieskus riaušėms, kurias pareigūnai turėjo numalšinti panaudodami mirtiną jėgą, žuvo 13 kalinių, vėlyvą antradienį pranešė vienas valstybės saugumo pareigūnas.
Iš šio Meksikos kalėjimo paspruko 132 kaliniai.
Meksikos kalėjimas / Scanpix nuotr.

Riaušės kilo valstybiniame Kadereitos kalėjime. Žuvusiųjų skaičius dar gali padidėti, nes aštuonių sužeistųjų būklė yra kritinė, sakė atstovas Aldo Fasci.

Visą antradienio popietę prie kalėjimo vartų būriavosi sunerimę šeimų nariai ir ragino tarnybas suteikti informaciją apie viduje esančius jų giminaičius. Iš keleto vietų kalėjime virto juodi dūmai.

Keletą valandų mėginta derėtis su kaliniais, tačiau policija nesugebėjo numalšinti riaušių nesmurtinėmis priemonėmis, sakė A.Fasci. Galiausiai tarnybos buvo priverstos imtis kraštutinių priemonių, kad būtų apsaugotos kalėjimo prižiūrėtojų ir kalinių gyvybės.

Anot A.Fasci, naudodamiesi stebėjimo kameromis pareigūnai matė, kad mažiausiai vienas kalinys jau buvo žuvęs, o kalėjimo prižiūrėtojai pagrobti, laikomi ant stogo ir mušami.

„Jeigu nebūtų buvę imtasi šių priemonių, dabar kalbėtume apie didesnį žuvusiųjų skaičių“, – sakė A.Fasci.

VIDEO: Meksikos kalėjime įsiplieskus riaušėms žuvo mažiausiai 13 kalinių

Neramumai prasidėjo pirmadienį, kai viena iš pustuzinio grupuočių, kurių nariai kalėjime paprastai laikomi atskirai, pradėjo protestuoti. Protestas nuramintas, tačiau ankstyvą antradienio rytą prasidėjo muštynės, žuvo vienas kalinys, o jo kūnas buvo padegtas, įvykių eigą pasakojo A.Fasci.

Padėtį mėginusiems suvaldyti policijos pareigūnams įžengus į kalėjimą juos pasitiko apie 150 kalinių. Nuteistieji puolė pareigūnus, apsiginklavę metaliniais įrankiais ir kitais daiktais, paliktais kalėjime dirbusių statybininkų.

Per neramumus pareigūnų nežuvo, bet vienas jų buvo sunkiai sužeistas – jam pradurtas plautis.

Pasak A.Fasci, kalėjime dirba tik 300 prižiūrėtojų, o kalinių yra 4 tūkstančiai. Patalpos irgi nepritaikytos tokiam kalinių skaičiui ir prižiūrėti pavojingiems nusikaltėliams, kokie yra ten laikomi.

„Labai sunku juos suvaldyti“, – sakė A.Fasci.

Anot atstovo, reikės atlikti skrodimus, kad būtų nustatyta, kiek žuvo dėl kitų kalinių kaltės, o kiek dėl tarnybų veiksmų. Atrodo, kad mažiausiai du kaliniai mirė nuo šautinių žaizdų.

Kovo mėnesį tame pačiame kalėjime nuteistieji užėmė kalėjimo vaistinę. Tąsyk mirė keturi kaliniai, kai veikiausiai mėginę svaigintis vaistais ir perdozavę.

2016 metų vasarį kitame kalėjime Nuevo Leono valstijoje susirėmus dviem kartelio „Zetas“ grupuotėms žuvo 49 žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius