-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 04 /17:57

Per Rusijos aviacijos antskrydžius Sirijoje Alepo mieste žuvo 21 civilis

Rusijos aviacijai smogus į kelis sukilėlių kontroliuojamus rajonus Sirijos Alepo mieste, žuvo mažiausiai 21 civilis, tarp kurių yra ir trys vaikai, pranešė padėtį šalyje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).
Rusijos naikintuvas Su-30 Sirijoje
Rusijos naikintuvas Su-30 Sirijoje / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Pasak Britanijoje registruotos SOHR, smūgiai teko šešiems miesto rajonams, sužeistųjų yra daug, tad ir žuvusiųjų skaičius gali didėti.

Tuo tarpu Maskvoje Gynybos ministerija pranešė, kad Rusijos aviacija Sirijoje per 237 kovos skrydžius vasario 1–4 dienomis smogė 875 objektams penkiose Sirijos provincijose.

„Per praėjusias tris paras nuo vasario 1 iki 4 dienos Rusijos oro ir kosmoso pajėgų lėktuvai atliko 237 kovos skrydžius ir smogė į 875 teroristinių organizacijų objektus Alepo, Latakijos, Chomso, Chamos ir Deir az Zoro provincijose“, – sakė žurnalistams ministerijos atstovas generolas majoras Igoris Konašenkovas, pridūręs, kad teroristai patiria didžiulius nuostolius.

JAV reikalauja nutraukti antskrydžius

Vašingtonas ir Paryžius pasmerkė Rusiją, bombardavusią objektus prie antrojo pagal dydį Sirijos miesto Alepo.

Rusija aviacijos smūgiais remia B.Assado režimo pajėgas nuo rugsėjo ir tvirtina ten kovojanti su tokiomis „teroristinėmis organizacijomis“ kaip „Islamo valstybė“.

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry telefonu kalbėdamasis su savo Rusijos kolega Sergejumi Lavrovu perspėjo Maskvą nutraukti Sirijos opozicijos pajėgų bombardavimą.

„Mes kalbėjomės ir susitarėme, kad mums reikia aptarti kaip įgyvendinti paliaubas“, – sakė jis ir pridūrė, kad kitas pokalbis su S.Lavrovu numatytas vėliau ketvirtadienį arba penktadienį.

Vokietija: „karinių veiksmų eskalacija“ privertė atidėti derybas

Sirijos režimo „karinių veiksmų eskalacija“ privertė šią savaitę atidėti Jungtinių Tautų (JT) tarpininkaujamas derybas Ženevoje, tačiau „vilties prošvaisčių“ vis dar yra, ketvirtadienį pareiškė Vokietijos užsienio reikalų ministras.

Per pirmas keturias vasario dienas Rusijos karo lėktuvai atliko 237 kovos skrydžius.

Saudo Arabijoje viešintis Frankas Walteris Steinmeieris po susitikimo su karaliumi Salmanu žurnalistams sakė, kad derybos nutrūko dėl „režimo karinės eskalacijos“.

„Kovos aštrėja ir už tai yra atsakingas režimas“, – sakė F.W.Steinmeieris spaudos konferencijoje, kurioje taip pat dalyvavo jo kolega Saudo Arabijos ministras Adelis al Jubeiras.

JT specialusis pasiuntinys Staffanas de Mistura trečiadienį paskelbė, kad Sirijos taikos derybose bus padaryta pertrauka, prezidento Basharo al Assado režimui iškovojus svarbią pergalę prieš sukilėlius, ir dialogas bus atnaujintas vasario 25 dieną.

Šis jo pareiškimas nuskambėjo po kelias dienas trukusių bevaisių pastangų pradėti netiesiogines Sirijos vyriausybės ir opozicijos derybas.

„Padėtis yra labai sudėtinga“, – sakė F.W.Steinmeieris, kurio kalba buvo verčiama į anglų kalbą.

„Tačiau vilties prošvaisčių yra“, – patikino jis.

A.al Jubeiras žurnalistams sakė, kad Sirijos delegacija „rimai nežiūrėjo“ į taikos derybas, o B.Asharo režimą remianti Rusija suintensyvino savo aviacijos smūgius šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius