-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per Rusijos raketų ataką Ukrainoje Lenkija pakelė savo ir sąjungininkų orlaivius

Penktadienį Lenkijos ir kitų sąjungininkų lėktuvai buvo pakelti reaguojant į pranešimus apie masinę Rusijos raketų ataką prieš Ukrainą, pranešė Lenkijos ginkluotųjų pajėgų operacinė vadovybė.
Naikintuvas F-16
Naikintuvas F-16 / „Zuma press“/„Scanpix“

Praėjusią naktį Rusijos pajėgos pradėjo intensyvų oro puolimą prieš Ukrainą, panaudodama strateginius bombonešius, sunkiuosius naikintuvus ir bepiločius atakos orlaivius.

Teigiama, kad rusai prieš Ukrainą panaudojo 99 oro puolimo priemones. Per atakas buvo sužeisti šeši žmonės, įskaitant vaiką.

Prieš pat 4 val. ryto Lenkijos karinių oro pajėgų vadavietė pranešė, kad „Lenkijos ir sąjungininkų orlaiviai vykdo skrydžius Lenkijos oro erdvėje, o tai gali būti susiję su padidėjusiu triukšmo lygiu, ypač pietrytinėje šalies teritorijoje“.

„Šiąnakt stebimas intensyvus Rusijos Federacijos tolimosios aviacijos aktyvumas, susijęs su raketų smūgiais, vykdomais prieš Ukrainos teritorijoje esančius objektus“. – rašoma pranešime.

„Įjungtos visos būtinos procedūros Lenkijos oro erdvės saugumui užtikrinti“.

Kovo 24 d. per didelę raketų ir dronų ataką prieš Ukrainą Rusijos sparnuotoji raketa maždaug 39 sekundėms įskrido į Lenkijos oro erdvę. Lenkijos kariuomenė sakė, kad lėktuvo nenumušė, nes tai būtų sukėlę pavojų vietos civiliams gyventojams.

Šis įvykis sukėlė diskusijas viešojoje erdvėje apie tai, ar NATO turėtų prisiimti griežtesnę poziciją ir numušti bet kokius Aljanso sienų link skrendančius taikinius.

Šią savaitę Lenkijos užsienio reikalų viceministras Andrzejus Szejna pripažino, kad tokie planai yra svarstomi tarp bloko valstybių-narių.

„NATO viduje analizuojamos įvairios koncepcijos, tarp jų ir ta, kad tokios raketos turėtų būti numušamos, kai jos jau yra labai arti NATO sienos – tačiau tai turėtų vykti su Ukrainos pusės sutikimu ir atsižvelgiant į tarptautines pasekmes – tuomet NATO raketos pataikytų į Rusijos raketas už pakto teritorijos ribų“, – aiškino jis.

Jo nuomone, neteisinga taikstytis su tuo, kad kaskart Rusija kitoms šalims primeta kažkokias taisykles, su kuriomis jos privalo taikstytis.

„Vladimiras Putinas turi susitaikyti su tuo, kad NATO, demokratinių šalių, ES pusė pradės diktuoti tam tikrą toną, kai kalbama apie konflikto Ukrainoje sprendimą“, – pabrėžė A.Szejna.

„Į V.Putino grasinimus žiūrime labai rimtai. Jis parodė, kad gali viską“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius