Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 07 /2018 11 08

Per spaudos konferenciją Baltuosiuose rūmuose D.Trumpas išbarė CNN žurnalistą

JAV prezidentas Donaldas Trumpas, trečiadienį Baltuosiuose rūmuose surengęs spaudos konferenciją kadencijos vidurio rinkimų rezultatams apžvelgti, piktai išbarė televizijos CNN žurnalistą Jimą Acostą ir išvadino jį „grubiu, siaubingu asmeniu“ bei „žmonių priešu“.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Scanpix“/AP nuotr.

CNN žvaigždės ir Amerikos lyderio santykiai jau seniai buvo įtempti, o šįkart D.Trumpas pratrūko, kai J.Acosta atsisakė paklusti prezidento nurodymui atsisėsti ir atiduoti mikrofoną.

J.Acosta toliau laikė mikrofoną ir primygtinai klausinėjo, kokia yra prezidento pozicija dėl migrantų iš Centrinės Amerikos karavano, artėjančio prie JAV sienos.

Kai buvo paklaustas, ar jis „demonizavo imigrantus“ per kadencijos vidurio rinkimų kampaniją, D.Trumpas atsakė: „Ne, aš noriu, kad jie atvyktų į šalį. Tačiau jie turi atvykti teisėtai.“

J.Acosta neatlyžo: „Jie yra už šimtų mylių. Tai ne invazija.“

Tuo metu prezidento kantrybė trūko.

„Tiesą sakant, manau, kad turėtumėt leisti man vadovauti šaliai. Jūs vadovaujat CNN, ir jeigu jums gerai sektųsi, jūsų reitingai būtų aukštesni“, – pareiškė jis.

VIDEO: D.Trumpas piktai išbarė CNN žurnalistą: esate siaubingas žmogus

Reporteriui toliau kalbant D.Trumpas atrėžė: „Pakaks, padėkit mikrofoną.“ Jis taip pat pasitraukė nuo pakylos ir atrodė beišeinąs.

Vienas padėjėjas mėgino atimti mikrofoną iš J.Acostos, bet šis toliau mėgino užduoti dar vieną klausimą.

Grūmodamas pirštu D.Trumpas ėmėsi jį barti.

„Štai ką jums pasakysiu: CNN turėtų gėdytis, kad jiems dirbate. Esate grubus, siaubingas asmuo. Neturėtumėte dirbti CNN“, – sakė jis.

Kai televizijos NBC reporteris Peteris Alexanderis perėmė mikrofoną, norėdamas užduoti kitą klausimą, jis ėmėsi ginti J.Acostą ir pavadino jį „uoliu žurnalistu“. Šis pareiškimas irgi išprovokavo D.Trumpo susierzinimą.

„Aš taip pat nesu ir jūsų gerbėjas. Kalbant atvirai. Nesate geriausias“, – sakė prezidentas.

Pažvelgęs į J.Acostą, vėl atsistojusį ir mėginantį ginti savo poziciją, D. Trumpas pridūrė: „Kai pranešate netikras naujienas – ką CNN dažnai daro – esate žmonių priešas.“

Gynė Donaldą Trumpą

Baltųjų rūmų atstovė spaudai Sarah Sanders gynė D.Trumpą ir mikrofą atimti bandžiusią stažuotoją.

„Prezidentas Trumpas tiki laisva spauda ir tikisi sunkių klausimų apie jį ir jo administraciją, ir juos sveikina, – sakoma S. Sanders pareiškime. –Tačiau jis niekada netoleruos reporterio, duodančio valią rankoms jaunos moters atžvilgiu, (jai) tiesiog bandant dirbti savo, kaip Baltųjų rūmų stažuotojos, darbą. Šis elgesys absoliučiai nepriimtinas.“

J.Acosta į kaltinimus nederamu elgesiu atkirto tviteryje parašęs: „Tai melas.“ Jį parėmė jo televizija ir virtinė Vašingtono žurnalistų, dalyvavusių toje spaudos konferencijoje.

„Sekretorė Sanders melavo“, – sakoma CNN pareiškime. Jame teigiama, kad spaudos darbuotojo leidimas buvo sustabdytas „keršijant už sunkius klausimus“.

S.Sanders „pateikė apgaulingų kaltinimų ir nurodė incidentą, kurio niekada nebuvo“, tvirtina televizija.

„Šis beprecedentis sprendimas yra grėsmė mūsų demokratijai; šalis nusipelno geresnio (elgesio). Jimas Acosta turi visišką mūsų paramą“, – sakoma pareiškime.

„Tęsiamos atakos“

Vašingtono spaudos korpusui atstovaujanti asociacija paragino Baltuosius rūmus „nedelsiant atšaukti šį silpną ir klaidingą veiksmą“.

„Baltųjų rūmų korespondentų asociacija (WHCA) griežtai prieštarauja Trumpo administracijos sprendimui JAV Slaptosios tarnybos saugumo mandatu naudotis kaip įrankiu nubausti reporteriui, su kuriuo jos santykiai įtempti, – paskelbė asociacija. – Leidimo patekti į Baltųjų rūmų kompleksą atšaukimas yra nederama reakcija į šį esą įžeidimą, ir (tai) nepriimtina.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius