-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per sprogimą žuvo Sirijos generolas, kaltintas dėl žurnalistų mirčių 2012-aisiais

Rytų Sirijoje per sprogimą žuvo vienas generolas, kaltintas dėl garsios amerikiečių žurnalistės Marie Colvin ir prancūzų fotografo Remi Ochliko mirčių 2012-aisiais, pranešė valstybinė žiniasklaida.
Issamas Zahreddine‘as (viduryje)
Issamas Zahreddine‘as (viduryje) / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Apie Issamo Zahreddine‘o mirtį Deir az Zoro mieste, kur rusų remiamos pajėgos kovoja su džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) kovotojais, pranešė Damasko žiniasklaida.

Padėtį karo krečiamoje Sirijoje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodė, kad tas generolas žuvo trečiadienį Deir az Zore detonavus sprogmeniui. Didžiąją dalį šio miesto teritorijos jau kontroliuoja režimo pajėgos.

56 metų generolas buvo gerai žinomas asmuo Sirijoje. Vešlią žilą barzdą ir ūsus užsiželdinęs kariškis buvo garbinamas ištikimų Damasko režimo šalininkų.

I.Zahreddine‘as dalyvavo Sirijos ginkluotame konflikte nuo pat pirmųjų jo dienų 2011-aisiais. Jis padėjo prezidento Basharo al Assado pajėgoms susidoroti su sukilėliais, o prieš penkerius metus vadovavo mūšiui, per kurį sukilėliai buvo išstumti iš trečio pagal dydį šalies miesto Homso.

2016 metais M.Colvin artimieji Jungtinių Valstijų teismui padavė ieškinį, kuriame tvirtino, kad žurnalistė žuvo, kai buvo apšaudytas žiniasklaidos centras, kuriame buvo ji ir prancūzas R. Ochlikas. Ieškinyje sakoma, kad tai buvo padaryta laikantis plano, „nustatyto aukščiausiu Sirijos vyriausybės lygmeniu“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sirijos prezidentas Basharas al Assadas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sirijos prezidentas Basharas al Assadas

„Tą planą įvykdė Sirijos karinės pajėgos, vadovaujamos Respublikos gvardijos generolo majoro Issamo Zahreddine‘o“, – teigiama jame.

I.Zahreddine‘as vadovavo 7 tūkst. karių pajėgoms, kurias Deir az Zore apsupę laikė IS kovotojai, kol buvo atsiųsta daugiau vyriausybės karių, kurie pralaužė šio miesto apsiaustį.

Pietinėje Suvaidos provincijoje gimęs I.Zahreddine‘as buvo vienas aukščiausio rango kariškių, priklausančių Sirijos drūzų mažumai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius