Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per susirėmimus Gazos Ruožo pasienyje nuo izraeliečių ugnies žuvo 2 palestiniečiai

Gazos Ruože du palestiniečiai penktadienį žuvo nuo izraeliečių ugnies, įsiplieskus naujiems susirėmimams anklavo pasienyje, paskelbė šios teritorijos Sveikatos apsaugos ministerija.
Neramumai Izraelio ir Gazos Ruožo pasienyje
Neramumai Izraelio ir Gazos Ruožo pasienyje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Smurtas prasiveržė likus savaitei iki kassavaitinių protestų pradžios metinių. Organizatoriai žada, kad jas minint bus surengtos didesnių nei įprasta demonstracijų.

Kaip naujienų agentūrai AFP pareiškė ministerijos atstovas Ashrafas al Qudra, du 18 ir 29 metų vyrai buvo nušauti per atskirus incidentus neramiame pasienyje.

Paauglys buvo nušautas į galvą kiek ryčiau Gazos miesto, o vyresniam vyrui buvo pataikyta į krūtinę netoli Gazos Ruožo centrinėje dalyje esančios Bureidžo pabėgėlių stovyklos, AFP sakė A.al Qudra.

Jis nepaminėjo aukų vardų, bet pažymėjo, kad buvo pašauti dar mažiausiai 55 žmonės.

Izraelio kariuomenė mirčių atvejų nekomentavo, bet nurodė, jog „maždaug 9 500 riaušininkų ir demonstrantų“ susirinko keliose vietovėse, kur „į karius svaidė sprogstamuosius užtaisus, kietus daiktus ir akmenis“.

Vieno kariuomenės atstovo teigimu, kariškiai „šaudė laikydamiesi įprastinių jėgos naudojimo procedūrų“.

Gazos Ruože nuo 2018 metų kovo 30 dienos vykstant šiems neramumams nuo Izraelio ugnies žuvo mažiausiai 257 palestiniečiai. Dauguma jų buvo nušauti per pasienio protestus; kiti žuvo nuo tankų šaudymo arba aviacijos smūgių.

Per tą patį laikotarpį žuvo du Izraelio kariai.

Demonstrantai reikalauja, kad palestiniečių pabėgėliams būtų leista sugrįžti į gimtąsias žemes, dabar esančias Izraelio teritorijoje.

Izraeliečiai savo ruožtu tvirtina, kad tai reikštų žydų valstybės sunaikinimą, ir kaltina anklavą kontroliuojantį islamistų judėjimą „Hamas“ puolimu prieš izraeliečius, prisidengiant kurstomais protestais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius