Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 28 /22:11

Per susirėmimus palei Izraelio ir Gazos Ruožo sieną žuvo šeši palestiniečiai

Mažiausiai šeši palestiniečiai, įskaitant 12-metį ir 14-metį, penktadienį žuvo Gazos Ruože nuo Izraelio ugnies, kilus naujų susirėmimų palei šios teritorijos sieną, paskelbė islamistų judėjimo „Hamas“ kontroliuojamo anklavo Sveikatos apsaugos ministerija.
Palestiniečių protestuotojai prie Izraelio sienos
Palestiniečių protestuotojai prie Izraelio sienos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip naujienų agentūrai AFP sakė šios institucijos atstovas Ashrafas al Qudra, 14-metis Mohammedas al Houmas žuvo Izraelio „okupacinėms pajėgoms panaudojus kovinius šaudmenis“ į rytus nuo Bureidžo, Gazos Ruožo centrinėje dalyje.

Be to, 12-metis Nasseras Mosabih buvo nušautas į galvą per susirėmimus prie sienos į rytus nuo Kan Juniso anklavo pietuose.

Tarp aukų buvo ir 18-metis Iyadas al Shaaras, žuvęs per atskirą incidentą, sakė A.al Qudra.

Per daugelyje pasienio vietų vykusius susirėmimus buvo nukauti dar trys suaugusieji, o apie 210 žmonių buvo hospitalizuoti, pridūrė atstovas.

Tuo tarpu Izraelio kariuomenė nurodė, kad palei sieną buvo susirinkę apie 20 tūkst. „riaušininkų“.

Pasak kariškių, protestuotojai „keliose skirtingose vietose svaidė granatas ir sprogstamuosius įtaisus“.

Kariuomenė taip pat pažymėjo, jog izraeliečių kariai panaudojo šaunamuosius ginklus „vadovaudamiesi standartinėmis veiksmų procedūromis“, bet nekomentavo atskirų atvejų.

Palestiniečių protestai palei Gazos Ruožo sieną nuo kovo 30-osios rengiami ne rečiau kaip kartą per savaitę. Penktadienio susirėmimai buvo vieni kruviniausių nuo šių neramumų pradžios.

Nuo Izraelio ugnies žuvo jau mažiausiai 191 palestinietis. Dauguma jų buvo nukauti per demonstracijas pasienyje, kiti – per antskrydžius ar tankų šaudymą.

Protestuotojai reikalauja leisti palestiniečiams pabėgėliams sugrįžti į gimtąsias vietas, kurias dabar kontroliuoja Izraelis.

Izraeliečiai savo ruožtu teigia, kad toks masinis sugrįžimas reikštų žydų valstybės pabaigą ir kaltina judėjimą „Hamas“ protestų kurstymu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius