Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per susišaudymą Airijoje žuvo du britų kariai, atsakomybę prisiėmė Tikroji airių respublikonų armija (nuotraukos, video, atnaujinta 23.24 val.)

Per rimtą susišaudymą armijos bazėje Šiaurės Airijoje du britų kariai žuvo ir keturi buvo sužeisti, pranešė vietos pareigūnai. Atsakomybę dėl incidento prisiėmė ekstremistinė Airijos grupuotė „Real IRA“ (Tikroji airių respublikonų armija).
Įvykio vietoje.
Įvykio vietoje. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Armija Airija

Sužeistieji buvo nugabenti į ligoninę, praneša CNN.

Incidentas įvyko maždaug 21 val. 40 min. Grinvičo (23 val. 40 min. Lietuvos) laiku, inžinerijos dalinio Šiaurės Airijoje būstinėje Maserene, į šiaurės vakarus nuo Belfasto. Šis pranešimas pakurstė nuogąstavimus, kad gali grįžti nerami šios provincijos praeitis.

Skelbiama informacija rodo, kad automatais ginkluoti užpuolikai į kareivines pateko tuo metu, kai kareiviams buvo atvežta picų. Per dvi ilgas papliūpas jie paleido iki 40 šūvių.

Taip pat teigiama, kad užpuolikai galėjo važiuoti paskui picų išvežiojimo automobilį, kuris buvo įleistas į bazę.

Tai pirmas toks incidentas Šiaurės Airijoje per daugelį metų. Jis privertė nuogąstauti dėl valdžios pasidalijimo vyriausybės, kurioje dirba buvę priešininkai protestantai ir katalikai, stabilumo.

Kol kas niekas neprisiėmė kaltės dėl šio incidento.

Karių Šiaurės Airijoje nužudymas taikos proceso nesužlugdys

AFP/Scanpix nuotr./Gordonas Brownas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Gordonas Brownas

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Gordonas Brownas sekmadienį tvirtino, kad dviejų karių nužudymas Šiaurės Airijoje nesužlugdys taikos proceso šioje provincijoje, praneša BBC.

Vienoje britų armijos bazėje Šiaurės Airijoje Antrimo apygardoje šeštadienio vakarą buvo nušauti du kariai ir sužeisti dar keturi žmonės. Komentuodamas šį incidentą G.Brownas pavadino jį „bailiu išpuoliu“.

Pasak jo, joks žudikas negalės sužlugdyti taikos proceso, kurį remia didžioji dauguma Šiaurės Airijos žmonių, ir mes suintensyvinsime savo pastangas, kad taikos procesas (būtų) ilgalaikis ir tvarus.

Tų karių nužudymas pakurstė nuogąstavimus, kad gali grįžti nerami Šiaurės Airijos praeitis.

Policija: išpuolis Šiaurės Airijoje buvo bandymas įvykdyti masinę žmogžudystę

Užpuolikai, kurie Šiaurės Airijoje nušovė du britų karius, buvo teroristai, siekę įvykdyti masinę žmogžudystę, sekmadienį pranešė policija.

Tyrimą atliekantis detektyvas Derekas Williamsonas žurnalistams sakė, kad užpuolikai paleido antrą šūvių seriją į tas aukas, kurios jau gulėjo ant žemės, rašo BNS.

„Aš pats neabejoju, kad tai buvo bandymas (įvykdyti) masinę žmogžudystę“, - sakė jis.

VIDEO: Soldiers shot dead in Northern Ireland terror attack

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius