Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per susišaudymą prie Norvegijos mokyklos žuvo žmogus (nuotraukos, atnaujinta 19.14 val.)

Prie Trumsės miesto (Norvegija), kuris yra šalies šiaurėje, mokyklos, stovėjimo aikštelėje, peršauti du žmonės, teigia Norvegijos žiniasklaida. Vienas žmogus iš karto mirė įvykio vietoje.
Šūviai nuaidėjo prie pradinės mokyklos.
Šūviai nuaidėjo prie pradinės mokyklos. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Mokykla Norvegija

Kaip praneša BBC, šiuo metu situacija kontroliuojama. Kol kas incidento detalės nėra patikslintos.

Naujausiais duomenimis, mokyklos darbuotojai patvirtino, kad vaikai per išpuolį nenukentėjo ir yra saugūs. Teigiama, kad per incidentą žuvo moteris ir vyras. 

Kaip pranešė Norvegijos naujienų portalas vg.no, policija patikslino, kad moteris žuvo iš karto, vyras mirė ligoninėje. Abiem galėjo būti 40–50 metų.

Policijos atstovai teigia negalintys paneigti, kad vaikai buvo žiauraus įvykio liudininkais. „Mes dirbame, kad ištirtume šį incidentą“, – sakė policijos atstovas.

Pareigūnai taip pat praneša, kad vaikai iš mokykos evakuoti nebuvo. Policijai nusprendus, kad situacija kontroliuojama, šis klausimas nebesvarstomas.


View Larger Map

Papildyta 13.37 val.: Miestelio, kuriame gyvena apie 6 tūkst. gyventojų, meras Arildas Hausbergas žurnalistams sakė, kad šis įvykis yra „baisi tragedija“.

„Reikia pasirūpinti tais, kuriuos ištiko šokas dėl šio įvykio. Šaudyta buvo greta mokyklos ir vaikų darželio", - sakė vos už šimto metrų nuo nelaimės vietos gyvenantis meras.

Naujienų portalas vg.no praneša, kad policija spaudos konferencijoje panaigė pranešimus esą vienas žmogus mirė ligoninėje. Pasak pareigūnų, jis yra sunkios būklės ir gydomas ligoninėje.

Policija teigia įtarianti, kad vyras visų pirma šovė į moterį, paskui paleido šūvį į save.

Papildyta 19.14 val.: Pranešama, kad policijai jau nustatė abiejų peršautų žmonių tapatybes. Nušauta moteris - tai 41 m. mokytoja. Ji atlikinėjo praktiką mokykloje, greta kurios ir įvyko tragedija. Penktadienis turėjo būti paskutinė jos praktikos diena.

Į šovęs vyras yra 53 m. patyręs vietos policininkas, turintis daugiau kaip 20 metų tarnybos stažą. Pareigūnas ką tik buvo baigęs budėjimą. Jis šaudė iš tarnybinio ginklo „Heckler&Koch“. Ginklas rastas įvykio vietoje, ekspertai su juo atlieka tyrimus.

Viena iš tragedijos versijų yra ta, kad moteris prieš savaitę paliko policininką. Nors jie nebuvo susituokę, tačiau kurį laiką artimai bendravo. Abu turėjo vaikų iš ankstesnių santuokų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius