Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per Talibano antpuolį pietų Afganistane žuvo 20 policininkų

Talibano kovotojams užpuolus keletą apsaugos postų pažeidžiamoje pietinėje Zabulo provincijoje, ankstyvą sekmadienio rytą žuvo mažiausiai 20 policininkų, pranešė vietos pareigūnai, sukilėliams stiprinant kasmetinius pavasario antpuolius.
Afganistano kariai
Afganistano kariai / AP/„Scanpix“ nuotr.

Vietos pareigūnai iš paskutiniųjų skambino televizijos stotims ir prašė dėmesio, nepavykus susisiekti ir sulaukti pagalbos iš aukštesnio rango pareigūnų, pranešė žiniasklaida, pabrėžusi netvarką saugumo pajėgose.

„Grupė Talibano kovotojų, apsiginklavusių sunkiaisiais ir lengvaisiais ginklais, šįryt įvykdė koordinuotą išpuolį prieš kelias policijos užkardas Shah Joy rajone Zabulo provincijoje ir nužudė 20 policininkų“, – naujienų agentūrai AFP pasakojo provincijos gubernatorius Bismillah Afghanmalas.

Provincijos pareigūno teigimu, per susirėmimus buvo sužeista dar mažiausiai 15 pareigūnų.

Savo tinklalapyje atsakomybę už išpuolį prisiėmė Talibanas.

Talibano kovotojai kasmetinį pavasarinį puolimą pradėjo balandžio pabaigoje ir žada sustiprinti kovą, JAV siekiant sukurti naują strategiją Afganistanui, o NATO siunčiant vis daugiau karių kovai su sukilėlių kovotojais.

Pavasarinis puolimas paprastai reiškia kovų sezono pradžią, nors Talibanas su vyriausybės pajėgomis kovėsi ir šią žiemą. Per antpuolį prieš karinę bazę šiauriniame Mazari Šarifo mieste praėjusį mėnesį žuvo mažiausiai 135 saugumo pareigų pareigūnai.

Pentagonas Baltųjų Rūmų paprašė siųsti dar tūkstančius karių į Afganistaną, kad būtų pralaužta aklavietė kovoje su Talibanu.

Šiandien Afganistane yra apie 8,4 tūkst. JAV karių ir dar 5 tūkst. NATO sąjungininkių karių, tarnaujančių ir patarėjų pareigose – tai gerokai mažiau nei prieš šešerius metus Afganistane buvę 100 tūkst. karių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius