Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Per Turkijos išpuolį Sirijos regione žuvo 8 žmonės, kelios dešimtys sužeistųjų

Per Turkijos antskrydžius sekmadienį šiaurės Sirijos Afrino anklave žuvo aštuoni žmonės, pranešė stebėtojai ir šias teritorijas kontroliuojančių kurdų pajėgų atstovas.
Turkijos kariai Sirijoje
Turkijos kariai Sirijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi Sirijos žmogaus teisių stebėjimo organizacija (SOHR) nurodė, kad aukos, tarp kurių – vienas vaikas, žuvo per antskrydžius Jalbaros kaime.

„Aštuoni civiliai žuvo per raketų smūgį į vištų ūkį, kur jie gyveno“, – sakė Afrino kurdų Liaudies apsaugos dalinių (YPG) atstovas Biruskas Hasakehas, dėl nelaimės apkaltinęs Turkiją.

Jo naujienų agentūrai AFP persiųstose nuotraukose matyti, kaip gelbėtojai iš kurdų Raudonojo Pusmėnulio organizacijos iš sugriuvusio pastato traukia kruvinus kūnus bei deda juos ant oranžinių neštuvų.

Šiuo metu Afrino regione vyksta Turkijos pajėgų ir jos sąjungininkų, Sirijos sukilėlių kampanija, ji tęsiasi antrą dieną.

B.Hasakehas AFP teigė, jog per Turkijos bombardavius šeštadienį žuvo dešimt žmonių, tarp jų – septyni civiliai.

Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu sekmadienį teigė, jog kaltinimai dėl civilių žūčių yra melagingi.

„Kaip visada, PYD/YPG teroristai toliau apgaudinėja visą pasaulį su savo nesąmoninga propaganda ir nepagrįstu melu, siekdami parodyti neutralizuotus teroristus kaip civilius“, – tviteryje rašė ministras.

Jis turėjo omeny Sirijoje kovojančią Sirijos kurdų Demokratinę sąjungos partiją (PYD) ir jos ginkluotąjį sparną YPG.

„Jie naudoja civilius kaip gyvuosius skydus. Mūsų taikiniai nėra nei mūsų broliai kurdai, nei sirai. Mes kovojame tik su teroristais“, – kalbėjo M.Cavusoglu.

Turkijos kariuomenė taip pat nurodė daranti viską, kad išvengtų civilių žūčių.

Dešimtys sužeistųjų

Anksčiau buvo teigiama, kad vienas siras pabėgėlis žuvo ir 32 žmonės buvo sužeisti sekmadienį per raketinį pasienyje su Sirija esančio Turkijos miestelio apšaudymą.

Miestelis buvo apšaudytas praėjus dienai po to, kai Turkijos kariuomenė pradėjo naują operaciją prieš sukarintas kurdų pajėgas Sirijoje.

Dviejų sužeistųjų būklė yra labai sunki, vietos televizijai sakė Reihanlio miestelio, esančio su Sirija besiribojančioje Hatajaus provincijoje, meras Huseyinas Sanverdi.

Anksčiau kelios raketos smogė kitam Turkijos pasienio miesteliui Kilišui, tačiau čia aukų pavyko išvengti.

Naujienų agentūra „Dogan“ skelbia, kad į Reihanlį atskriejo trys raketos, kurios apgadino pastatus ir automobilius.

Turkijos armija šeštadienį patvirtino pradėjusi naują didelę sausumos ir oro operaciją Sirijoje prieš kurdų Liaudies apsaugos dalinius (YPG), kuriuos Ankara laiko teroristine organizacija, Afrine.

Turkija kaltina YPG esant Kurdistano darbininkų partijos (PKK) atšaka Sirijoje.

Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu tviteryje pavadino Reihanlio apaudimą „teroristine ataka“ prieš civilius, kurie esą parodė tikrąjį YPG veidą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius