-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per Ukrainos smūgį Belgorodo regione Rusijoje žuvusiųjų skaičius išaugo iki keturių

Gelbėtojai iš Ukrainos apšaudyto namo griuvėsių Rusijos pasienio regione Belgorode pirmadienį ištraukė dar du kūnus, o žuvusiųjų skaičius išaugo iki keturių, pranešė regiono gubernatorius.
STRINGER / AFP
STRINGER / AFP

„Keturi žmonės žuvo Nikolskojės kaime dėl tiesioginio sviedinio pataikymo į privatų gyvenamąjį namą. Gelbėtojai iš po griuvėsių ištraukė dar dviejų moterų kūnus“, – sakė gubernatorius Viačeslavas Gladkovas.

Anksčiau buvo praneša apie du žuvusiuosius ir keturis sužeistuosius.

Iš viso nuo praėjusios savaitės, remiantis valdžios institucijų paskelbtais duomenimis, šiame regione žuvo mažiausiai 15 žmonių.

Prieš savaitgalį vykusius rinkimus, kurie pratęsė prezidento Vladimiro Putino valdymą iki 2030-ųjų, suintensyvėjo išpuoliai Rusijos teritorijoje.

Išpuoliai sukėlė Kremliaus pyktį, Maskvai stengiantis sumenkinti puolimo Ukrainoje poveikį Rusijos gyventojams.

Praėjusią savaitę su Ukraina besiribojantys šalies regionai tapo proukrainietiškų sukarintų grupuočių, kurios teigė užėmusios vieną kaimą, pasienio reidų taikiniu.

Po rinkiminės pergalės surengtoje spaudos konferencijoje V. Putinas sakė, kad svarsto galimybę sukurti „sanitarinę zoną“ su Belgorodu besiribojančioje Ukrainos teritorijoje, kad būtų užkirstas kelias tolesniems išpuoliams.

„Neatmetu galimybės, kad atsižvelgdami į tragiškus šiandienos įvykius, būsime priversti kada nors, kai manysime, kad tai tikslinga, sukurti tam tikrą „sanitarinę zoną“ Kyjivo režimui šiuo metu pavaldžiose teritorijose“, – kalbėjo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius