Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per virtinę sprogimų Bagdade žuvo mažiausiai 28 žmonės

Irako sostinę antradienį ryte sudrebinus šešiems galingiems sprogimams žuvo mažiausiai 28 žmonės, o dar 75 buvo sužeisti.
Sprogimas Bagdade
Sprogimas Bagdade / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Bagdadas Irakas

Jie nugriaudėjo praėjus vos dviem dienoms po kruvinų sprogdinimų Bagdade, kurie pakurstė būgštavimus, kad šaliai po praėjusių rinkimų atsidūrus politinėje aklavietėje vėl pradeda aktyviai veikti sukilėliai.

Visi antradienio sprogimai nugriaudėjo Bagdado rajonuose, kuriuose gyvena daugiausia šiitai. Vieną jų surengė mirtininkas, kuris susprogdino populiariame restorane Alavio rajone, netoli centrinėje Bagdado dalyje esančios Haifos gatvės, pranešė Vidaus reikalų ministerijos pareigūnas.

Po sprogimų mieste kaukė greitosios pagalbos automobilių sirenos ir į dangų kilo juodų dūmų kamuoliai.

Bagdade esantis agentūros AFP korespondentas pranešė matęs, kaip trys žmonės išlindo iš nuolaužų susprogdintame restorane. Senas pastatas, kuriame jis buvo įsikūręs, visiškai sugriuvo. Manoma, kad kažkiek žmonių dar gali buvo po griuvėsiais.

Prie sprogimo vietos, esančios netoli vidurinės mokyklos, susirinko dešimtys praeivių, jie padeda tarp griuvėsių ieškoti žmonių.

„Rausiausi tarp plytų ir smėlio, ieškodamas aukų. Kai man pagaliau pavyko patraukti nuolaužas, žmogus, kurį mačiau, jau buvo miręs, – pasakojo 25 metų Mustafa. – Prie manęs priėjusi jo žmona paklausė, ar jo nemačiau. Turėjau pasakyti, kad jis mirė.“

VRM pareigūnai nurodė, kad taip pat sugriuvo pastatas Bagdado šiauriniame Šualos rajone. Be to, buvo sugriauti du pastatai Čikuke, kur įrengta stovykla priverstiniams persikėlėliams.

Penktasis sprogimas nugriaudėjo Bagdado vakarinėje dalyje esančiame Šurta Rabijos rajone. Šeštadienį per tris užminuotų automobilių sprogdinimus, kuriuos surengė mirtininkai ir kurių taikiniai buvo regiono bei Europos valstybių ambasados Bagdade, žuvo 30 žmonių ir daugiau kaip 200 buvo sužeisti.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius