Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per žemės drebėjimą Balyje žuvo trys žmonės

Daug turistų pritraukiančioje Indonezijos Balio saloje trys žmonės žuvo šeštadienį per žemės drebėjimą, pranešė nelaimių padarinių valdymo agentūra.
Žemės drebėjimo padariniai Balyje
Žemės drebėjimo padariniai Balyje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Požeminiai smūgiai nebuvo itin stiprūs – tik 4,8 balo, bet jų židinys buvo vos 10 km gylyje, o epicentras – į šiaurės rytus nuo Vanasario miesto. Negiliai įvykstantys žemės drebėjimai paprastai padaro daugiau žalos.

Du žmonės žuvo drebėjimo sukeltai nuošliaužai užgriuvus ant jų namo Banglio savivaldybėje. Dar vienas žmogus žuvo Karangasemo uostamiestyje, nurodė pareigūnai.

Pasak jų, aukų skaičius tikriausiai nebedidės.

„Žemės drebėjimas buvo stipriai jaučiamas penkias sekundes, – sakė nelaimių padarinių valdymo agentūros atstovas Abdul Muhari. – Žmones apėmė panika, prasidėjus požeminiams smūgiams jie išbėgo iš namų.“

Drebėjimo epicentras buvo toli nuo pagrindinio turistinio Balio regiono, pamažu atsidarančio atvykėliams iš užsienio po uždarymo dėl koronaviruso pandemijos.

Indonezijoje, priklausančioje vadinamajam Ramiojo vandenyno „ugnies žiedui“, žemės drebėjimų įvyksta dažnai.

Sausį per 100 žmonių žuvo ir dar tūkstančiai liko be pastogės Sulavesio salai smogus 6,2 balo požeminiams smūgiams, smarkiai sugriovusiems pajūrio miestą Mamudžu.

Tuo metu per trejais metais anksčiau įvykusį galingą 7,5 balo žemės drebėjimą ir jo sukeltą cunamį Palu mieste žuvo arba dingo daugiau kaip 4,3 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius