-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per žemės drebėjimą Indonezijoje žuvo mažiausiai du žmonės

Indonezijos sostinę ir kitus pagrindinės Javos salos miestus penktadienį sukrėtęs 6,5 balo žemės drebėjimas pareikalavo mažiausiai dviejų gyvybių, šeštadienį paskelbė Nacionalinės nelaimių padarinių likvidavimo agentūros atstovas.
Žemės drebėjimo Indonezijoje padariniai
Žemės drebėjimo Indonezijoje padariniai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

JAV Geologijos tarnybos duomenimis, drebėjimas įvyko penktadienį prieš pat vidurnaktį (apie 19 val. Lietuvos laiku), jo centras buvo apie 91 km gylyje, apie kilometrą į rytus-pietryčius nuo Čipatudžaho miesto.

Per drebėjimą sugriuvusiuose pastatuose žuvo 62 metų vyras Čiamise ir 80 metų moteris Pekalongane, sakė Sutopo Purwo Nugroho iš Nacionalinės nelaimių padarinių likvidavimo agentūros .

„Taip pat apgadintos kelios ligoninės keliuose rajonuose, pacientus teko evakuoti“, – sakė jis.

Agentūra nurodė, kad Vakarų Javos ir Centrinės Javos provincijose apgriauta mažiausiai šimtas namų ir kad nuostoliai vertinami toliau.

Indonezija, sudaryta iš kelių tūkstančių salų, patenka į vadinamąjį Ramiojo vandenyno ugnies žiedą, pasižymintį dideliu tektoniniu aktyvumu, todėl šalyje dažni žemės drebėjimai ir ugnikalnių išsiveržimai.

2016 metų gruodį vakarinei Ačeho provincijai smogęs žemės drebėjimas nusinešė per 100 žmonių gyvybių, dar dešimtis tūkstančių gyventojų paliko be pastogės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius