-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pergalė Honkonge: transseksualė galės susituokti su savo vaikinu

Transseksualė moteris pirmadienį Honkongo teisme išgirdo palankų sprendimą – ji galės susituokti su savo vaikinu. Vyriausybei teks perrašyti Honkongo santuokos įstatymą, skelbia „India Times“.
Spalvingo homoseksualų parado akimirkos
Seksualinių mažumų atstovė / Scanpix nuotr.

Apie 30 metų moteris, kurios tapatybė saugoma ir ji žinoma tiesiog kaip W, pasiekė teisminę pergalę. Žemesnės instancijos teismų sprendimai jai buvo nepalankūs. Juose buvo skelbiama, jog santuoka leidžiama tik tarp asmenų, kurie yra priešingų lyčių nuo pat gimimo.

Lyties pakeitimo operacija W buvo padaryta prieš penkerius metus. Ji argumentavo, kad lyties pakeitimas pagal įstatymus yra pripažįstamas ir draudimas susituokti yra jos konstitucinių teisių pažeidimas. Moteris argumentavo, kad vyriausybė iš dalies subsidijavo operacijos išlaidas.

Miesto kancleris argumentavo, kad kinė negali susituokti su savo vaikinu, nes jos gimimo liudijime, kuris pagal Honkongo taisykles nekeičiamas, nurodyta, jog asmuo yra vyras.

Penkių teisėjų kolegija paskelbė, kad yra neteisėta susikoncentruoti vien ties biologinėmis funkcijomis, kurios nustatomos gimimo metu. Sprendime pažymima, kad esami įstatymai kenkia W, kuri turi teisę susituokti.

W advokatas Michaelis Vidleris teigė, kad sprendimas yra itin reikšmingas ir parodo, jog seksualinių mažumų teisės pripažįstamos ir yra tokios pat svarbios kaip ir kitų asmenų.

Pati transseksualė pirmadienį teismo posėdyje nedalyvavo. Jos advokatas perskaitė pranešimą, kuriame W teigia gyvenanti kaip moteris ir visose gyvenimo srityse yra laikoma moterimi, išskyrus santuokos klausimą.

„Esu labai laiminga, kad apeliacinis teismas pripažino mano troškimą vieną dieną susituokti su vaikinu ir kad šis troškimas nesiskiria nuo kitų moterų, kurios Honkonge nori sukurti šeimą. Tai visų Honkongo moterų pergalė“, – sakė W.

Teismo sprendimas įsigalios po metų, vyriausybei suteiktas 12 mėnesių terminas pakeisti miesto santuokos įstatymus.

Transseksualai susituokti gali ir Japonijoje bei Australijoje, tokią teisę nuo 2004 metų turi ir žemyninėje Kinijos dalyje gyvenantys asmenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius