-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gegužės 9-ąją – Rusijos provokacija Estijos pasienyje

Estijai uždraudus švęsti „Pergalės dieną“, keli šimtai rusakalbių Narvos miestelio gyventojų stebėjo Rusijos surengtas iškilmes kitoje upės pusėje. Skolingi neliko ir estai – Rusijos gyventojams didžiuliu plakatu priminė Vladimiro Putino karo nusikaltimus.
Estijos rusai stebi koncertą
Estijos rusai stebi koncertą / „Reuters“/„Scanpix“

Didelė scena ir ekranas buvo įrengti Rusijos pusėje prie Narvos upės, už 200 metrų nuo promenados, kur susirinkę žmonės su žiūronais ir gėlėmis plojo pagal muziką, pranešė naujienų agentūra „Reuters“.

Reaguodama į Rusijos agresiją Ukrainoje, Estija uždraudė gegužės 9-osios renginius, per kuriuos rusai švenčia pergalę Antrajame pasauliniame kare.

Gegužės 9 dieną Estijoje buvo uždrausti organizuoti vieši susirinkimai, draudžiama viešai demonstruoti Georgijaus juostelę, o už pažeidimus gresia tūkstantinė bauda.

„Reuters“/„Scanpix“/Pergalės dienos koncertas Narvoje
„Reuters“/„Scanpix“/Pergalės dienos koncertas Narvoje

Estija savo ruožtu ant Narvos pilies sienos priešais koncerto sceną pakabino didelį transparantas su užrašu „Putinas – karo nusikaltėlis“, vaizduojantis kruviną Rusijos prezidento veidą.

„Tai mūsų, mūsų tėvų ir mūsų senelių šventė. Mes prisimename savo senelius. Kaip mes galime neateiti?“ – „Reuters“ sakė 62 metų Irina, stebėdama koncertą scenoje Rusijoje, papuoštoje Georgijaus juostelės spalvomis.

„Tai šventa šventė, visiems. Gaila, kad Estija šiemet jos nešvenčia“, – pridūrė ji.

Tuo metu Narvos merė Katri Raik situaciją palygino su Šiaurės ir Pietų Korėjos santykiais, kai ant abi šalis skiriančios sienos Šiaurės Korėja transliuoja komunistinę propagandą.

„Narvos upė yra siena tarp dviejų pasaulių – Vakarų ir Rytų“, – sakė merė. Ją cituoja naujienų agentūra LETA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius