Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pergalės paradą Estija šiais metais surengs Latvijoje

Estijos prezidento Toomo Hendriko Ilveso siūlymu ir pagal susitarimą su Latvijos vadovu Valdžiu Zatleriu Pergalės paradą šiais metais Estijos savanoriška sukarinta gynybos organizacija „Kaitseliit“ surengs Cėsyse, Šiaurės Latvijoje.
Temos: 2 Estija Latvija

Pasak Estijos prezidento sekretoriaus spaudai Toomo Silamo (Tomo Sildamo), šis paradas bus skirtas mūšio prie Venu, dabartinių Cėsių, 90-mečiui.

„Mūšis prie Venu buvo svarbios kautynės dėl ir Estijos, ir Latvijos nepriklausomybės, jis simbolizuoja estų ir latvių ginklo brolybę ir bendrą abiejų tautų kovą savo valstybių nepriklausomybės vardan“, – sakė T.Sildamas agentūrai BNS, pažymėdamas, kad siūlymą surengti paradą Latvijoje jau apsvarstė Estijos valstybės gynybos vadovybė.

„Kaitseliit“ sekretorius spaudai Tanelis Rutmanas pažymėjo, kad šis paradas bus skirtas mūšiui prie Venu, kaip įvykiui, kuriame įvyko lūžis siekiant pergalės.

Pirminiais duomenimis, parade dalyvaus Pietų Estijos „Kaitseliit“ draugovių padaliniai ir jaunimo organizacijos, iš viso beveik 500 žmonių.

„Latvijai atstovaus savanoriškos sukarintos gynybos organizacijos „Zemessardze“ padaliniai, taip pat maždaug 500 žmonių“, – sakė T.Rutmanas agentūrai BNS, pažymėdamas, kad renginys tik pradėtas planuoti.

Ir Estijos, ir Latvijos valstybingumo istorijai mūšis prie Venu turi labai svarbią reikšmę. 1919 metų birželį jungtinės Estijos ir Latvijos kariuomenės pajėgos sumušė prie Venu Baltijos vokiečių armiją.

„Kaitseliit“ kasmet birželio 23 dieną rengia Pergalės paradus nuo 2000 metų. Pirmasis paradas įvyko Hapsalu, o pernai jis buvo surengtas Taline, Piritoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius