-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pernai pagrobti Prancūzijos žurnalistai rasti Turkijoje prie sienos su Sirija

Turkijos kariai šeštadienį rado Sirijos pasienyje keturis prancūzų žurnalistus, kuriuos pernai birželį pagrobė Sirijoje džihadistų grupuotė „Irako ir Levanto islamo valstybė“ (ISIL), pranešė Turkijos žiniasklaida.
Homso miestas
Sirija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Žurnalistai Nicolas Heninas, Pierre'as Torresas, Edouard'as Elias ir Didier Francois buvo rasti Šanliurfos provincijoje surištomis rankomis ir užrištomis akimis, nurodė naujienų agentūra „Dogan“.

Vienas jų, D.Francois sakė esąs „labai laimingas, būdamas laisvas“ . Plačiai išsišiepęs, barzdotas vyras trumpai šnektelėjo su žurnalistu Akčakalėje, Turkijos mieste prie Sirijos sienos .

Nežinoma grupuotė praėjusį mėnesį atgabeno tuos žurnalistus prie Turkijos sienos. Jie bus išvežti į ligoninę ir perduoti Prancūzijos pareigūnams.

Prancūzijos prezidento Francois Hollande'o biuras informavo naujienų agentūrą AFP, kad minėtų žurnalistų „sveikata gera, nors jų laikymo sąlygos buvo labai blogos“, ir kad jie bus pargabenti į tėvynę po kelių valandų.

AFP atsiųstame pranešime sakoma, kad prezidentui „labai palengvėjo sužinojus apie keturių prancūzų žurnalistų išvadavimą“.

Dėkodamas „visiems, prisidėjusiems prie sėkmingos baigties“, F.Hollande'as sakė, kad šie vyrai grįš į Prancūziją „ateinančiomis valandomis“.

Radijo „Europe 1“ reporteris D.Francois ir fotografas E.Elias buvo pagrobti į šiaurę nuo Alepo miesto birželio 6 dieną.

Tuo tarpu žurnalo „Point“ reporteris N.Heninas ir laisvai samdomas fotografas P.Torresas buvo sučiupti dviem savaitėmis vėliau Sirijos šiaurėje Rakos mieste.

Kol kas nežinoma, ar juos paleido pagrobėjai, ar jie pabėgo patys.

„Dalijuosi džiaugsmu su mūsų tėvynainių, ištvėrusių... baimę šiuo išbandymų metu, artimaisiais“, – sakė F.Hollande'as.

Prezidentas patvirtino jaučiantis „didelį įsipareigojimą žiniasklaidos laisvei, reikalaujančiai gerbti žurnalistų, atliekančių savo vaidmenį teikti informaciją, saugumą ir principingumą.“

F.Hollande'as pažymėjo, kad dabar daugiausiai dėmesio skirs kitiem dviem Prancūzijos piliečiams, tebelaikomiems pagrobtiems Afrikos Sachelio regione, sakydamas, jog yra ryžtingai nusiteikęs ir kad „nepaliaujamai mobilizuojamos valstybės pajėgos jiems išvaduoti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius