Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Persilaužimas žmogžudysčių Prancūzijos Alpėse byloje: areštuotas buvęs policininkas

Prancūzų policija dėl irakiečių kilmės britų šeimos išžudymo Prancūzijos Alpėse antradienį areštavo 48 metų vyrą, kurį šaltinis pavadino buvusiu policininku.
Žmogžudystės vieta
Žmogžudystės vieta / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tai pirmasis persilaužimas šioje 2012 metų rugsėjo 5-osios žmogžudysčių byloje.

Areštuoto vyro telefono patikrinimas parodė, kad jis trijų al Hilli šeimos narių ir vieno dviratininko prancūzo nužudymo metu buvo „toje zonoje“, sakė kitas šaltinis.

Pasak jo, per kratą įtariamojo namuose, kuri buvo surengta po jo arešto, buvo konfiskuoti keli ginklai. Kita krata buvo atlikta viename name netoliese esančiame Lathuile kaime.

Vyras buvo sulaikytas po to, kai lapkritį buvo paskelbtas netoli žudynių vietos matyto ir įtarimą sukėlusio motociklininko fotorobotas.

Bus atlikti balistiniai testai – siekiant išsiaiškinti, ar tie ginklai buvo panaudoti.

Ansi prokuroras Ericas Maillaud sakė, kad tas vyras iš Aukštutinės Savojos regiono buvo sulaikytas po to, kai lapkritį buvo paskelbtas netoli žudynių vietos matyto ir įtarimą sukėlusio motociklininko fotorobotas.

„Šis suėmimas, kuris gali būti ne vienintelis, yra rezultatas liudininkų parodymų“, gautų išplatinus fotorobotą, sakė O.Maillaud.

Tyrimui artimas šaltinis sakė, kad tas vyras, trijų vaikų tėvas, yra buvęs policininkas iš Manton Sen Bernaro miestelio.

Manton Sen Bernaro meras AFP sakė, kad įtariamasis „pernai birželį buvo atleistas“, bet nenurodė, dėl kokios priežasties.

Pasak mero Antoine'o de Menthono, tas vyras po atleidimo buvo priverstas išeiti iš savo buto. Tačiau meras atsisakė nurodyti jo amžių ir vardą.

Tyrimui artimas šaltinis sakė, kad policija atliko kratą jo namuose Teluare, dalyvaujant jo merginai.

Šaltinis jį pavadino „nekalbiu kalnų žmogumi“, ginklų entuziastu, gyvenančiu visuomenės paribyje.

Šaltinis jį pavadino „nekalbiu kalnų žmogumi“, ginklų entuziastu, gyvenančiu visuomenės paribyje

O.Maillaud nurodė, kad jis „labai panašus“ į sudarytą įtariamojo fotorobotą.

Tai pirmas areštas Prancūzijoje ryšium su šia byla, kuri glumino tyrėjus nepaisant didelių teisėsaugos pastangų abiejose Lamanšo sąsiaurio pusėse.

50 metų Saadas al Hilli, Irake gimęs britų turistas, buvo nušautas drauge su 47 metų žmona Iqbal ir jos 74 metų motina, automobilių stovėjimo aikštelėje, miške netoli Ševaleno kaimo kalnuose prie Ansi ežero.

Į kiekvieną jų automobilyje buvo šauta po kelis kartus. Šalia jų Britanijoje registruoto BMW buvo rasta daugiau kaip du tuzinai gilzių.

Sutuoktinių dvi jaunos dukros, kurioms tada buvo septyneri ir ketveri, liko gyvos; tačiau vyresnioji buvo pašauta ir smarkiai sumušta. Jaunesnioji mergaitė po nužudymo daug valandų slėpėsi po negyvos motinos sijonu ir iš pradžių policininkai jos nė nepastebėjo.

Dviračiu pro šalį važiavęs 45 metų prancūzas Sylvainas Mollier taip pat buvo nušautas, bet, anot tyrėjų, jis atsitiktinai pasipainiojo žudikui.

Pernai birželį Britanijoje buvo areštuotas Saado al Hilli brolis Zaidas, dėl įtarimų sąmokslu nužudyti, bet praėjusį mėnesį policija pranešė, kad nepakanka įrodymų jam apkaltinti.

Ta šeima, kuri daug kartų lankėsi Prancūzijoje, buvo apsistojusi trijų žvaigždučių viešbutyje „Le Solitaire du Lac“.

Pernai birželį Britanijoje buvo areštuotas Saado al Hilli brolis Zaidas, dėl įtarimų sąmokslu nužudyti, bet praėjusį mėnesį policija pranešė, kad nepakanka įrodymų jam apkaltinti.

Tyrėjai aiškinosi brolių ginčą dėl paveldėjimo, bet antradienio areštas Prancūzijoje atkreipė dėmesį į galimybę, kad šeimą išžudė koks nors vietos žudikas.

Prancūzų policija baudžiamųjų bylų įtariamuosius be kaltinimų gali laikyti iki 48 valandų.

Lapkritį paskelbtame fotorobote vaizduojamas vyras su smaila barzdele ir reto tipo motociklininko šalmu.

Liudininkai pasakojo matę iš nusikaltimo vietos nuvažiuojantį motociklininką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius