Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Peru autobuso avarijos aukų padaugėjo iki 48

Peru mažiausiai 25 žmonės žuvo antradienį jų autobusui susidūrus su sunkvežimiu ir nulėkus nuo maždaug 100 metrų aukščio skardžio, pranešė policija.
Autobuso avarija Peru
Autobuso avarija Peru / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Nelaimė įvyko prieš vidurdienį vietos (19 val. Lietuvos) laiku pajūrio plente sunkiai pasiekiamoje Pasamajo vietovėje, maždaug už 45 km į šiaurę nuo sostinės Limos, nurodė policija.

Mėlynas autobusas liko riogsoti apvirtęs aukštyn ratais ant Ramiojo vandenyno kranto. Aplink ant uolų buvo pabirę keleivių kūnai.

Į avariją pateko autobusas, važiavęs į Limą iš Huačo miesto, esančio už 130 km į šiaurę nuo sostinė; jame buvo 57 žmonės.

Nelaimė įvyko pavojingoje kelio vietoje, žinomoje kaip „Velnio vingis“.

„Mūsų šaliai labai liūdna patirti tokio masto nelaimę“, – sakoma Peru prezidento Pablo Kuczynski pranešime.

Peru savanorių ugniagesių tarnybos atstovė Claudia Espinoza sakė, kad nelaimės vietą buvo sunku pasiekti, nes nėra jokio žemyn prie paplūdimio vedančio kelio.

Policija ir ugniagesiai pasitelkė sraigtasparnius, kad išgabentų į ligonines šešis likusius gyvus, bet sunkiai sužeistus žmones. Policijos pulkininkas Dino Escudero sakė, kad patvirtinta 48 žmonių žūtis ir kad dar mažiausiai trys tebėra dingę.

Susisiekimo ministras Bruno Giuffra citavo preliminarius duomenis, kad avarijoje dalyvavusios abi transporto priemonės važiavo dideliu greičiu.

Susisiekimo bendrovės „Transportes San Martin de Porres“, kuriai priklausė šis autobusas, atstovas Luisas Martinezas sakė, kad vairuotojas buvo labai patyręs ir važiavo su padėjėju.

L.Martinezas negalėjo patvirtinti, ar vairuotojas žuvo, ar buvo sužeistas, bet pridūrė, kad prieš autobusui išvažiuojant iš Huačo jis buvo patikrintas mechanikų.

Gelbėjimo operacija užsitęsė iki nakties. Pareigūnai pranešė sulaikę vieną įtariamąjį, esą mėginusį pavogti keleivių daiktų.

Peru įvyksta daug skaudžių eismo nelaimių: 2016 metais šalies keliuose žuvo per 2,6 tūkst. žmonių.

C.Espinoza sakė, kad tarp antradienį sudužusio autobuso keleivių buvo daug žmonių, grįžtančių į Limą po Naujųjų metų sutiktuvių su kitur gyvenančiomis savo šeimomis.

Avarija įvyko kelyje, pramintame „Velnio vingiu“, nes jis yra siauras, dažnai gaubiamas rūko ir vingiuoja palei skardį. Toje vietoje yra įvykę daug nelaimių.

Peru susisiekimo ekspertas Miguelis Sidia sakė, kad padėtis šalies keliuose pastaraisiais metais pagerėjo, bet dėl vairuotojų kultūros stygiaus ir prasto eismo taisyklių laikymosi kasmet vis tiek žūva daug žmonių.

Jis paragino valdžią nedelsiant atlikti studiją ir išnagrinėti galimybes nutiesti kelią toliau nuo skardžio, kur įvyko pastaroji avarija.

„Man kaip Peru piliečiui tai gėdinga“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius