-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Peru Konstitucinis Teismas atmetė bandymą blokuoti prezidento apkaltą

Peru Konstitucinis Teismas ketvirtadienį atmetė vyriausybės bandymą blokuoti prezidento Martino Vizcarros apkaltą, bet analitikai sako, kad jis tikriausiai išliks savo poste.
Martinas Viscarra
Martinas Viscarra / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Penki iš septynių Konstitucinio Teismo teisėjų nusprendė, kad penktadienį Kongrese gali vykti balsavimas dėl apkaltos, paskelbė Teismo pirmininkė Marianella Ledesma.

Analitikai sako, kad prezidento oponentams 130 vietų Kongrese penktadienį tikriausiai nepavyks surinkti 87 jo nušalinimui reikalingų balsų.

Praėjusią savaitę Kongresas balsavo už tai, kad būtų pradėta prezidento apkalta dėl kaltinimų, kad jis bandė trukdyti vyriausybės pareigūnų korupcijos tyrimui ir ragino padėjėjus meluoti tyrėjams.

Nuo 2018 metų prezidento poste dirbantis M.Vizcarra sulaukė kritikos nutekėjus garso įrašams, kuriuose jis nurodo padėjėjams slėpti jo biuro sprendimo patarėju kultūros klausimais pasamdyti populiarų dainininką detales.

M.Viscarros vyriausybė pirmadienį kreipėsi į Konstitucinį Teismą, kad šis uždraustų balsavimą dėl prezidento apkaltos.

Visuomenės paramą prezidentui akivaizdžiai rodo apklausos, socialiniai tinklai ir protestai gatvėse daužant puodus.

Aštuoni iš dešimties šalies gyventojų nori, kad M.Viscarra dirbtų iki savo kadencijos pabaigos 2021 metų liepą, rodo sociologinių tyrimų agentūros „Ipsos“ apklausa.

Verslo lyderiai ragino politinius lyderius demonstruoti vienybę, kad būtų galima efektyviai spręsti ekonomikos ir sveikatos apsaugos krizę, o įtakingas katalikų kardinolas Pedro Barreto sakė, kad prezidento nušalinimas dabar būtų „katastrofiškas“ šaliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius