-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Peru prašo JAV išduoti į korupcijos skandalą įsivėlusį buvusį šalies lyderį

Peru prezidentas Pedro Pablo Kuczynski paragino JAV vadovą Donaldą Trumpą apsvarstyti galimybę išduoti iš šalies pabėgusį, kaip spėjama, Jungtinėse Valstijose esantį eksprezidentą Alejandro Toledo, kaltinamą kyšio paėmimu.
Alejandro Toledo
Alejandro Toledo / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Regis, buvusiam Peru lyderiui kilpa vis labiau veržiasi, nes Izraelis pareiškė neįsileisiąs A.Toledo, kuris savo šalyje kaltinamas kyšio paėmimu iš skandalų krečiamos brazilų statybos bendrovės „Odebrecht“.

Prancūzijoje gimusi A.Toledo žmona Eliane Karp turi Izraelio pilietybę.

„Prezidentas P.P.Kuczynski paprašė Donaldo Trumpo drauge su Valstybės departamentu įvertinti galimybę išsiųsti A.Toledo atgal į Peru“, kur jis ieškomas dėl kaltinimų esą eidamas valstybės vadovo pareigas paėmęs 20 mln. dolerių (18,7 mln. eurų) kyšį, sekmadienį pranešė valstybinė naujienų agentūra „Andina“.

Vis dėlto Jungtinės Valstijos nurodė nesuimsiančios A.Toledo, kol nebus gauta daugiau informacijos apie jo bylą, sakė Peru pareigūnai, skubantys išsiųsti tyrimo dokumentus savo kolegoms amerikiečiams.

Peru pareigūnai mano, kad 70 metų eksprezidentas šiuo metu yra San Fransiske. Jis yra kviestinis profesorius netoliese šio miesto esančiame Stanfordo universitete.

Pats A.Toledo socialiniame tinkle „Twitter“ vėlų sekmadienio vakarą parašė pranešimą, tačiau savo buvimo vietos neatskleidė. Jis neigė, kad slapstosi nuo teisėsaugos, nes jam išvykstant iš Peru kaltinimai jam pateikti nebuvo.

„Limos teismas nereikalavo mano parodymų, kad padėčiau jo tyrimui. Priešingai – jis apkaltino mane nusikaltimais, kurių nepadariau ir kurių teismas negali įrodyti“, – sakė jis.

A.Toledo pavadino jam iškeltus kaltinimus politiniu persekiojimu. Tačiau jis nepaaiškino, iš kur atsirado minėti pinigai.

Baltųjų rūmų ataskaitoje apie telefoninį pokalbį tarp P.P.Kuczynski ir D.Trumpo buvęs Peru prezidentas neminimas.

Joje sakoma, kad politikai aptarė „humanitarinę situaciją“ ir kitas problemas Venesueloje bei „poreikį skatinti demokratinį valdymą visame Vakarų pusrutulyje“.

Baltieji rūmai taip pat užsiminė apie D.Trumpo ir P.P.Kuczynski būsimą susitikimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius