Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Peru prezidentas paleido Kongresą, formuos nepaprastosios padėties vyriausybę

Peru prezidentas Pedro Castillo trečiadienį paleido Kongresą ir pareiškė formuosiąs nepaprastosios padėties vyriausybę, kuri valdys šalį vadovaudamasi potvarkiais.
Pedro Castillo
Pedro Castillo / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Peru

Apie tai prezidentas paskelbė likus kelioms valandoms iki Kongrese planuotų debatų dėl jo apkaltos.

Per televiziją transliuotame kreipimesi į tautą P. Castillo pareiškė, jog „laikinai paleidžia Kongresą ... ir formuoja išskirtinę nepaprastosios padėties vyriausybę“.

Jis pažymėjo, jog „kuo įmanoma greičiau“ sušauks naują Kongresą, kad būtų galima „per ne ilgiau kaip devynis mėnesius parengti naujos konstitucijos projektą“.

„Nuo šios dienos ir iki bus suformuotas naujas Kongresas, šalis bus valdoma pagal vykdomuosius įsakus. Nuo šiandien visoje šalyje skelbiama komendanto valanda, galiosianti nuo 22 val. iki 4 val. ryto“, – pareiškė prezidentas.

Jis taip pat paskelbė apie „teismų sistemos, prokuratūros teisminių įgaliojimų, nacionalinės teisingumo valdybos ir Konstitucinio Teismo reorganizavimą“.

Prezidento kreipimasis buvo transliuotas likus kelioms valandoms iki Kongrese planuotų debatų dėl siūlymo pradėti apkaltos valstybės vadovui procesą, kuris yra jau trečiasis nuo jo išrinkimo 2021 metų liepą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius