Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

Peržengė ribą: už kritišką piešinį Maskva į vaikų namus išsiuntė dvylikmetę, o jos tėvą sumušė

Oficialioje retorikoje Ukrainos vaikų likimais besirūpinanti Rusija įrodė, kad Maskvai visiškai nerūpi vaikai – už Ukrainą palaikantį piešinį nubausta dvylikmetė.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / „AFP“/„Scanpix“

Rusijos vietos valdžios institucijų teigimu, 12-metė rusų mergaitė buvo išsiųsta į vaikų namus, o jos tėvas sumuštas ir suimtas po to, kai per dailės pamoką ji nupiešė antikarinį piešinį.

Vienišas tėvas Aleksejus Moskaliovas iš rytinės Tulos srities Rusijoje dar sausį buvo apkaltintas kariuomenės diskreditavimu po to, kai jo dukra Maša mokykloje ir internete protestavo prieš karą, antradienį pranešė nepriklausomas Rusijos leidinys „Meduza“.

Teigiama, kad Mašos mokytoja nurodė jos klasei sukurti piešinius, palaikančius Rusijos karius Ukrainoje.

Vietoje to Maša nupiešė Rusijos vėliavą su užrašu „karui – ne“ ir Ukrainos vėliavą su užrašu „Šlovė Ukrainai“. Po tariamo incidento mokytoja informavo mokyklos direktorių, kuris savo ruožtu iškvietė policiją, leidiniui pasakojo mergaitės tėvas.

Šiuo metu A.Moskaliovui gresia iki trejų metų laisvės atėmimo bausmė, jei jo byla bus perduota teismui, „o mergaitė bus išsiųsta į vaikų namus“, nepriklausomam Rusijos žmogaus teisių žiniasklaidos projektui „OVO-Info“ teigė vyro advokatas.

Rusijos valdžios institucijos kelias valandas Mašą tardė vieną, nedalyvaujant jos tėvui ar advokatui, ir vienai dienai išvežė į našlaičių prieglaudą, o jos tėvas taip pat buvo apklaustas ir „žiauriai sumuštas“, teigė „OVO-Info“ atstovai.

Pasak A.Moskaliovo, jam tris su puse valandos Saugumo tarnybos pareigūnai aiškino, jog jis neteisingai auklėjantis savo dukterį, ir perspėjo, kad ketina ją iš jo atimti, o jį patį – pasodinti į kalėjimą.

Advokato teigimu, „jei pareigūnai nuspręs būti atkaklūs... jie gali jį pasodinti į kalėjimą, o dukrą išsiųsti į vaikų namus“.

A.Moskaliovas organizacijos atstovams sakė, kad neturi kitų giminaičių, kurie galėtų prižiūrėti Mašą, jei jis būtų išsiųstas į kalėjimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite
15min naujienlaiškius