Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Petras Vaitiekūnas: Malaizijos lėktuvo katastrofa yra visiškai Rusijos atsakomybė

Malaizijos oro linijų lėktuvo katastrofa – Rusijos nepaskelbto karo prieš Ukrainą pasekmė, ir „šitas lėktuvo numušimas yra visiška Rusijos atsakomybė“, sako Lietuvos ambasadorius Ukrainoje Petras Vaitiekūnas.
Lietuvos užsienio reikalų ministras vyksta į Latviją.
Lietuvos užsienio reikalų ministras vyksta į Latviją. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
„Ukrainos valdžia tai vienareikšmiškai vertina kaip teroristinį aktą, kurį atliko teroristai, finansuojami, remiami, renkami, mobilizuojami Rusijoje, ir tai yra Rusijos karo su Ukraina viena pasireiškimo formų“, – penktadienį žurnalistams Seime sakė P.Vaitiekūnas.

„Jeigu pažiūrėtume į Rusijos propagandą, ji nesilpsta, Rusija nesiruošia keisti savo elgesio, ji nekontroliuoja Ukrainos ir Rusijos sienos, per tą sieną patenka teroristai, ginklai, pinigai, patys Rusijos kariškiai, apsimetę vietos gyventojais. Ir jie žudo Ukrainos žmones, kelia sąmyšį, galbūt nori atskirti Donbasą, sunku suprasti. Žodžiu, tai yra Rusijos nepaskelbtas karas prieš Ukrainą ir šitas lėktuvo numušimas yra visiška Rusijos atsakomybė“, – kalbėjo ambasadorius.

Tai yra Rusijos nepaskelbtas karas prieš Ukrainą ir šitas lėktuvo numušimas yra visiška Rusijos atsakomybė, – kalbėjo ambasadorius.

Pasak diplomato, po pastarųjų įvykių tarptautinė bendruomenė turėtų labiau spausti Rusiją, kad ji „liautųsi rėmusi teroristus“.

„Manau, (pasauliui – BNS) situacija daugiau bus suprantama, kad tai Rusijos karas su Ukraina, ir kad turi būti daromas didesnis spaudimas Rusijai, kad ji liautųsi remti teroristus, ir manau, kad Vakarų, Amerikos, Europos priemonės turėtų būti efektyvesnės“, – sakė P.Vaitiekūnas.

Ketvirtadienį pranešta, kad Malaizijos oro linijų lėktuvas „Boeing-777“ nukrito į Ukrainos teritoriją netoli Rusijos sienos prie Šachtiorsko Donecko srityje. Lėktuve buvo 280 keleivių ir 15 įgulos narių.

JAV pareigūnai nurodė, kad į lėktuvą pataikė „žemė–oras“ tipo raketa, tačiau negalėjo pasakyti, kas surengė ataką ir iš kur.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius