Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Petro Porošenka Donecką ir Luhanską užėmusiems teroristams grasina blokada

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka tvirtina, kad Kijevas ir toliau laikosi taikos plano karo draskomuose rytuose, nepaisydamas prorusiškų teroristų surengtų pseudorinkimų. Jis taip pat neatmetė galimybės, kad gali būti nuspręsta skelbti blokadą Doneckui ir Luhanskui.
Ukrainos prezidentas Petro Porošenka
Ukrainos prezidentas Petro Porošenka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Antradienio vakare Kijeve į posėdį rinkosi Nacionalinio saugumo ir gynybos taryba. Kaip buvo skelbta jau anksčiau, posėdyje bus svarstomas ir ypatingojo statuso Doneckui ir Luhanskui atėmimas.

Gresia Luhansko ir Donecko blokada?

Šalies vadovas taip pat sakė, kad siekiant užkirsti kelią vėžio plitimui, gali būti skelbiama blokada rytiniams šalies regionams, kuriuos kontroliuoja teroristai.

„Kokios yra lapkričio 2 dieną vykusių procesų pasekmės? Stiprus Donecko ir Luhansko gyventojų padėties pablogėjimas. Kas ten dabar vyksta? Chaosas, plėšikavimai, vagystės, spartus gyvenimo sąlygų prastėjimas, elementaraus saugumo trūkumas, baditizmas“, – sakė P.Porošenka.

Pasak jo, dėl to Kijevas gali būti priverstas nuspręsti apsupti ir blokuoti teroristų kontroliuojamas teritorijas – kad sustabdytų vėžio plitimą. Tai reikštų, kad būtų sustiprinta kontrolė patikros punktuose, ribojamas judėjimas.

Rengiamasi ir pesimistiniam scenarijui

„Ukraina lieka tvirta taikos plano šalininkė“, – pareiškė P.Porošenka per gynybos vadovų posėdį. Tačiau, kiti dalyviai nesilaiko savo įsipareigojimų, pridūrė prezidentas.

P.Porošenka sakė, kad Kijevas rengiasi ir pesimistiniam padėties raidos scenarijui.

„Likdama taikos plano šalininke, Ukraina labai atsakingai stengsis laikytis Minsko susitarimų. Tačiau tai nereiškia, kad Ukraina nebus pasirengusi ryžtingiems veiksmams pesimistinio scenarijaus atveju“, – pareiškė jis Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos posėdyje.

Kijevas gali būti priverstas nuspręsti apsupti ir blokuoti teroristų kontroliuojamas teritorijas – kad sustabdytų vėžio plitimą.

Stiprinama kariuomenė

Prezidentas sakė davęs atitinkamų nurodymų Generalinio štabo viršininkui ir gynybos ministrui.

„Šiandien suformuotos kelios naujos karinės dalys ir junginiai, kurie leis jau dabar užkirsti kelią galimam puolimui Mariupolio, Berdiansko, Charkovo kryptimis ir šiauriau Luhansko Dnepropetrovsko link“, – pažymėjo P.Porošenka, dar pridūręs, kad statomi įtvirtinimai rytuose, armija aprūpinama reikalinga karine technika ir ginkluote.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius