Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Petro Porošenka pažadėjo priešo puolimo atveju skelbti šalyje karinę padėtį

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka pareiškė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos neketina pereiti į puolimą Donbase, bet taip pat pažadėjo pateikti parlamentui įstatymo projektą apie karinės padėties įvedimą Ukrainoje priešo puolimo atveju, kad šalis labai greitai atsidurtų „karinėse vėžėse“.
Ukrainos prezidentas Petro Porošenka
Ukrainos prezidentas Petro Porošenka / „Scanpix“/AP nuotr.

„Ukrainos ginkluotosios pajėgos ir aš, Ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas, duodame aiškias garantijas besąlygiškai laikytis Minsko susitarimų; mes nepereisime į puolimą“, – sakė jis penktadienį rusų kalba kreipdamasis į okupuotų teritorijų gyventojus per televizijos kanalą „Ukraina“, kurį mato šalies rytų gyventojai.

„Jeigu Ukrainos pajėgos bus atakuotos, mes padarysime viską, kas įmanoma, kad užtikrintume jų gynybą. Nedelsiant bus įvesta karinė padėtis. Aš pateiksiu parlamentui atitinkamą įstatymo projektą, ir šalis labai greitai pereis į karines vėžes“, – pabrėžė P.Porošenka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius