Pietų Afrikoje dėl audros plečiantis gaisrams evakuota tūkstančiai gyventojų

Pietų Afrikos Respublikos (PAR) Vakarų Kyšulio regione ketvirtadienį toliau siaučiant gaisrams, prie kurių plitimo prisideda nuožmi audra, buvo evakuota iki 10 tūkst. gyventojų.
Gaisras Pietų Afrikos Respublikoje
Pietų Afrikoje dėl audros plečiantis gaisrams evakuota tūkstančiai gyventojų / „Scanpix“/AP nuotr.

Labiausiai nukentėjo 77 tūkst. gyventojų turintis Knisnos miestelis, esantis už 500 km nuo Keiptauno, garsiajame PAR turistiniame „Sodų kelyje“. Čia ugniagesiai grūmėsi su 26 gaisrais.

Vakarų Kyšulio regione kilus audrai, kuri pareikalavo aštuonių gyvybių, gaisrai dėl stipraus vėjo sparčiai plito.

Antradienį kilusi audra padarė žalos pastatams, vartė medžius, be elektros paliko 46 tūkst. namų ir sukėlė kelionių chaosą, nes štorminis vėjas ir potvyniai sutrikdė skrydžius ir traukinių eismą.

Vakarų Kyšulio ugniagesių tarnybos direktorius Colinas Deineris radijui „Voice of the Cape“ sakė, kad buvo sunaikinta mažiausiai 150 pastatų.

Vietos pareigūnai dabar svarsto, ar išsikviesti oro pajėgas, kad jos padėtų gesinti gaisrus.

Vakarų Kyšulio provincijos premjerė Helen Zille radijui „Kaya FM“ sakė: „Mums reikia oro pajėgų: gesinimo iš lėktuvų ir sraigtasparnių, kad matytume, kurie rajonai yra paveikti ir ką reikia evakuoti.“

Vakarų Kyšulio provincijos premjerė Helen Zille radijui „Kaya FM“ sakė: „Mums reikia oro pajėgų: gesinimo iš lėktuvų ir sraigtasparnių, kad matytume, kurie rajonai yra paveikti ir ką reikia evakuoti.“

H.Zille narystė jos partijoje – pagrindiniame opoziciniame Demokratiniame aljanse – buvo sustabdyta dėl „Twitter“ žinučių, kuriomis, regis, buvo pritariama kolonializmui, tačiau ji liko regiono administracijos galva. Naktį ji praleido Knisnoje, kur koordinavo gelbėjimo tarnybų atsaką į krizę.

„Gaisras Knisnoje yra didžiausias ir destruktyviausias užstatytuose Vakarų Kyšulio rajonuose pastaraisiais metais; evakuota tūkstančiai žmonių. Jis prisideda prie didžiausios audros, kokią Vakarų Kyšulyje matėme per mažiausiai 30 metų, – sakoma Vakarų Kyšulio vyriausybės atstovo Jameso-Brento Styano pareiškime. – Kol kas saugiai evakuota 8–10 tūkst. Knisnos gyventojų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius