Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Afrikoje per potvynius ir nuošliaužas žuvo mažiausiai penki žmonės

Pietų Afrikos Respublikos Durbano uostamiestyje per potvynius ir purvo nuošliaužas, kilusias po pastarųjų dienų liūčių, žuvo mažiausiai penki žmonės, antradienį pranešė tarnybos.
Potvynis ir nuošliaužos Durbane
Potvynis ir nuošliaužos Durbane / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Per kelias dienas trukusias liūtis buvo užtvindyti keli rajonai ir buvo uždaryti dešimtys kelių mieste, garsėjančiame idiliškais paplūdimiais.

„Iki šiol pranešta apie penkias mirtis, [tačiau] teberenkame informaciją iš avarinių tarnybų“, – naujienų agentūrai AFP sakė už bendradarbiavimą tarp valdžios institucijų atsakingos ministerijos atstovas Lungi Mtshali.

Vaizdo įrašuose, kuriais pasidalijo privatūs gelbėtojai ir medikai, matyti užtvindyti miesto greitkeliai, apsemti automobiliai ir sugriuvę namai.

Rizikos valdymo departamentas pietrytinėje Kvazulu Natalio provincijoje, kurios didžiausias miestas yra Durbanas, paragino žmones likti namuose, o žemumose gyvenantiems asmenims nurodė persikelti į aukštesnes vietas.

Pasak departamento, šiuo metu vykdomos gelbėjimo operacijos, siekiant evakuoti žmones iš vietovių, kur „įvyko purvo nuošliaužų, potvynių ir sugriuvo pastatų bei kelių“.

„Tai tikras košmaras: daugybė purvo nuošliaužų, žūstantys žmonės, sugriauti pastatai“, – AFP sakė Durbane įsikūrusios paramedikų tarnybos ALS direktorius Garrithas Jamiesonas.

Jis prognozavo, kad bus „daugiau aukų“.

Vietos žiniasklaidos duomenimis, žuvo nuo 11 iki 20 žmonių, tačiau šie skaičiai dar nepatvirtinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius