Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Afrikos Respublikos gyventojai sunkiai sergančiam Nelsonui Mandelai skiria savo dainas ir maldas

Pretorijoje prie ligoninės, kurioje guli sunkiai pasiligojęs Nelsonas Mandela, trečiadienį rinkosi minios žmonių, kai jo artimieji ir genties vyresnieji ruošėsi buvusio Pietų Afrikos Respublikos (PAR) lyderio paskutinei kelionei.
Nelsonas Mandela (2010 m.)
Nelsonas Mandela (2010 m.) / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kovos su apartheidu simboliu laikomo 94-erių N.Mandelos, kuris ligoninėje kovoja dėl savo gyvybės, šalininkai jį palaikydami dainavo dainas.

Vėlų antradienio vakarą žmonės budėjo su žvakėmis; PAR arkivyskupas pasakė maldą, linkėdamas buvusiam šalies prezidentui „ramios, nepriekaištingos pabaigos“.

„Mes esame tokie vieningi – baltaodžiai ir juodaodžiai kartu. Tokia yra mūsų (įkūnyta) Mandelos mintis“, – sakė 35-erių Lerato Boularesas, kuris prie įėjimo į ligoninę „Mediclinic Heart“ giedojo giesmes.

Mes esame tokie vieningi – baltaodžiai ir juodaodžiai kartu. Tokia yra mūsų įkūnyta Mandelos mintis.

Prie sienos, kurią puošia nuoširdžiausi linkėjimai N.Mandelai, žmonės dėjo protėjas – nacionalines šalies gėles – taip pat raudonas ir geltonas rožes.

Buvęs politinis kalinys vadinamas Pietų Afrikos Respublikos perėjimo nuo baltaodžių daugumos režimo prie daugiarasės valdžios per 1994 metų rinkimus architektu.

N.Mandela į ligonę pateko birželio 8 dieną dėl sunkiai pagydomos plaučių infekcijos, kurią jis gavo per 27 metus apartheido kalėjimuose.

Pasak vietos žiniasklaidos, Tembu genties, kuriai priklauso N.Mandela, vyresnieji trečiadienį turėtų aplankyti Nobelio taikos premijos laureatą ligoninėje, jo „vaivorykštės tautai“ susitaikant su mintimi, kad Madiba, kaip jis švelniai yra vadinamas savo genties vardu, jau gęsta.

Genties vyresnieji nori su N.Mandela „aptarti, ką reikėtų daryti“, sakė neįvardintas vietos genties vyresnysis laikraščiui „The Times“, leisdamas suprasti, kad šeimos nariai nesutaria dėl jo laidojimo vietos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius