Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Irane per potvynius žuvo du žmonės

Mažiausiai du žmonės žuvo per staigius potvynius Irano pietinėje Farso provincijoje, pirmadienį pranešė vietos pareigūnas.
Potvynis
Potvynis / „Zuma Press“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Iranas Potvynis

„Du žmones iš šios provincijos apsėmė vanduo, ir jie žuvo“, – su valstybine televizija susijusiai naujienų agentūrai „Jaunųjų žurnalistų klubas“ nurodė Irano Raudonojo Pusmėnulio vadovo pavaduotojas Farse Mehdi Khoobyaras.

Vienas iš žmonių žuvo Darabe, pridūrė jis. Informacijos apie antrąją auką pareigūnas nepateikė.

Pasak M.Khoobyaro, gelbėtojų komandos, „jau anksčiau buvusios visiškai pasirengusios, buvo išsiųstos į potvynių paveiktas vietoves“ mažiausiai penkiuose provincijos miestuose.

Raudonasis Pusmėnulis „suteikė pagalbos arba išgelbėjo“ šimtus žmonių, nurodė pareigūnas. Jį cituoja naujienų agentūra „Tasnim“.

Meteorologijos tarnybos sekmadienį perspėjo dėl smarkių liūčių ir potvynių pietinėse provincijose, įskaitant Kermaną ir Hormozganą, pranešė vietos žiniasklaida,

Smarkios liūtys padarė žalos dirbamoms žemėms ir uždarė kelius Hormozgano provincijoje. Vanduo taip pat apgadino dalį infrastruktūros pietrytinėje Sistano ir Beludžistano provincijoje, sekmadienį pranešė valstybinė naujienų agentūra IRNA.

Per Irano pietinę dalį ir kelias kaimynines Persijos įlankos pakrantės valstybės slenkanti nepalankių orų sistema atnešė smarkių liūčių.

Liūtys pasiekė ir Jungtinius Arabų Emyratus, kur, kaip pranešė valstybinė naujienų agentūra WAM, blogi orai laikysis iki ketvirtadienio.

Orų sistema taip pat palietė Saudo Arabiją ir Omaną, o Kuveito mokyklose pirmadienį buvo atšauktos pamokos ir egzaminai.

Iranas, kurio didelę dalį užima pusdykumės ir dykumos, jau daugelį metų kenčia nuo neįprastai ilgai besitęsiančių sausrų.

Tačiau 2019 metais smarkūs potvyniai šalies pietuose nusinešė mažiausiai 76 žmonių gyvybes ir padarė žalos už daugiau nei 2 mlrd. JAV dolerių (1,76 mlrd. eurų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius