Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Japoniją talžo vienas galingiausių taifūnų per kelis pastaruosius dešimtmečius

Japonijos pietinę Okinavos prefektūrą sekmadienį talžo vienas galingiausių taifūnų per kelis pastaruosius dešimtmečius, o meteorologai perspėja, kad jis gali atnešti rekordinį lietų, o bangos dėl stipraus vėjo gali siekti 13 metrų.
Taifūnas Bolavenas
Taifūnas Bolavenas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Taifūnas Bolavenas, kurio vėjų greitis siekia 252 km per valandą, yra už maždaug 90 km į rytus nuo Okinavos sostinės Nahos, lėtai juda į šiaurę-šiaurės vakarus, pranešė Japonijos meteorologijos agentūra.

„Taifūnui lėtai slenkant, smarkūs vėjai pagrindinėje Okinavos saloje turėtų nerimti daug valandų“, – nurodė agentūra, kuri taip pat perspėjo, kad pirmadienį bangos gali būti ir 13 m aukščio.

Atmosferos slėgis rodo, kad šis taifūnas yra vienas stipriausių nuo to laiko, kai agentūra prieš maždaug 60 metų pradėjo daryt tokius įrašus, praneša vietos žiniasklaida.

Nahos gyventojams patarta niekur neiti iš namų, o visuomeninis transliuotojas NHK parodė reportažą, kuriame matyti ištuštėjusios gatvės ir išversti medžiai.

Eismas buvo paralyžiuotas, visi skrydžiai į Nahos oro uostą ir iš jo atšaukti, tarp pagrindinės ir mažesnių salų neplaukioja laivai, pranešė naujienų agentūra „Kyodo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius