Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Japonijoje naktį nuslinkus nuošliaužai dingo šeši žmonės

Pietų Japonijoje gelbėtojai trečiadienį ieško šešių žmonių, kurių buvo pasigesta naktį nuošliaužai palaidojus namų grupelę stataus šlaito papėdėje.
Gelbėtojai dirba nelaimės vietoje.
Gelbėtojai dirba nelaimės vietoje. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Maždaug 3.50 val. vietos (antradienį 21.50 val. Lietuvos) laiku nuslinkusi nuošliauža užpylė keturis namus Oitos prefektūroje Kiūšiū saloje, pranešė Japonijos ugniagesių ir nelaimių padarinių valdymo agentūra.

Keturi žmonės iš vieno namo yra saugūs, bet iš trijų kitų namų dingo šeši žmonės, sakė Japonijos vyriausybės atstovas Yoshihide Suga.

Iš oro darytose nuotraukose, kurias paskelbė šalies žiniasklaida, matyti nuslinkęs tankiu mišku apaugusio šlaito ruožas. Apačioje didžiulė žemės ir medžių kamienų masė palaidojo namus, blokavo kelią priešais juos ir nuslinko į laukus kitoje jo pusėje. Ant krūvos viršaus matėsi gelbėtojai.

Kodėl susidarė nuošliauža, kol kas neaišku. Incidentas įvyko Jabos tarpeklyje, garsėjančiame rudeninės lapijos vaizdais. Daug turistų į Oitą atvyksta ir dėl karštų šaltinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius