-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Karolinoje prasideda pirmieji JAV demokratų kandidato į prezidentus rinkimai

Pietų Karolinoje šeštadienį prasideda pirmieji oficialūs pirminiai Demokratų partijos kandidato į JAV prezidento postą rinkimai, kuriuos, kaip prognozuojama, turėtų laimėti Jungtinių Valstijų vadovas Joe Bidenas (Džo Baidenas).
Evan Vucci / AP
Evan Vucci / AP

2020-aisiais J. Bidenas užsitikrino pergalę šioje valstijoje ir pradėjo savo kelią į Baltuosius rūmus. Po ketverių metų, šeštadienį, jis bandys pasiekti tą patį.

Pietų Karolinoje 81-erių prezidentui teks susikauti su dar dviem pretendentais – Minesotos kongresmenu Deanu Phillipsu (Dinu Fillipsu) ir savigalbos knygų autore Marianne Williamson (Marian Viljamson).

J. Bidenas jau yra surengęs kelis kampanijos vizitus. Tačiau šeštadienio susitikimai buvo atšaukti, praėjus dienai po to, kai Vašingtonas surengė atsakomuosius smūgius Sirijoje ir Irake. JAV ataka buvo atsakas į sekmadienį įvykdytą dronų smūgį į amerikiečių bazę Jordanijoje, per kurį žuvo trys JAV kariai.

Be to, bus atidžiai stebimas rinkėjų aktyvumas. 2020-aisiais juodaodžiai rinkėjai lėmė J. Bideno pergalę Pietų Karolinoje ir priartino jį prie Demokratų partijos nominacijos JAV prezidento rinkimuose.

Tačiau naujausios apklausos rodo, kad JAV prezidento populiarumas tarp juodaodžių rinkėjų, ypač tarp jaunimo, mažėja dėl nusivylimo, kad jis neatsižvelgia į jų problemas ir prioritetus.

J. Bidenas taip pat susiduria su kai kurių demokratų pasipriešinimu dėl to, kad jis tvirtai remia Izraelio puolimą prieš „Hamas“ po spalio 7 dienos palestiniečių kovotojų grupuotės išpuolio.

„Manau, kad statymai yra didesni nei kada nors anksčiau, žinote, žmonės kalbėjo apie tai, kad mūsų demokratija yra puolama“, – sakė 31-erių J. Bideno šalininkas Samuelis Biasas (Samiuelis Biasas).

Apklausų duomenimis, J. Bideno reitingai šiame kadencijos etape yra žemiausi iš visų šiuolaikinių prezidentų, o rinkėjai nerodo didelio noro pakartoti 2020-ųjų JAV prezidento rinkimų scenarijaus.

Tačiau kai kuriose pastarojo meto apklausose demokratas įgijo pranašumą, o sausį jis laimėjo neoficialius pirminius rinkimus Naujajame Hampšyre, nors nebuvo įtrauktas į rinkimų biuletenį ir rinkėjai patys jį įrašė į pretendentų sąrašą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius