Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Kiniją pasiekė atogrąžų audra „Ma-on“

Atogrąžų audra „Ma-on“ ketvirtadienį pasiekė Kinijos pietinę Guangdongo provinciją ir atnešė lietų bei smarkius vėjus į Honkongą, kur dėl audros ryte neveikė akcijų birža.
Hangdžou, Kinija
Hangdžou, Kinija / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Kinija Audra

Pakrantės rajonų gyventojai aplink Maomingo miestą ketvirtadienį buvo raginami laikytis atokiau nuo pakrantės, kurią stichija pasiekė 10 val. 30 min. (5 val. 30 min. Lietuvos laiku).

Guangdongo viešosios meteorologijos tarnybos centras pranešė, kad „Ma-on“ nešamų vėjų greitis siekia 118 kilometrų per valandą. Audra lėtai juda į šiaurės vakarus maždaug 25 kilometrų per valandą greičiu.

Slinkdama link Guangsi regiono, Junano provincijos ir šiaurinės Vietnamo dalies audra turėtų nusilpti.

Honkongo vyriausybė apie sužeistą vieną žmogų, taip pat gauta pranešimų apie potvynius ir nuvirtusį medį. Maždaug 140 žmonių rado prieglobstį mieste įrengtose laikinose prieglaudose, sakoma vyriausybės pranešime spaudai. Dėl audros bent ryte buvo uždarytos mokyklos.

Ketvirtadienio rytą Honkongo observatorija sumažino perspėjimo dėl atogrąžų audros signalą nuo 8-o iki 3-io lygio. Prognozuojama, kad vėjų greitis per audrą gali siekti 41–62 km per valandą.

Honkongo biržos operatorė „Hong Kong Exchanges & Clearing Ltd.“ paskelbė pranešimą, kuriame nurodė, kad rytinėje sesijoje atideda prekybą akcijomis ir išvestinėmis finansinėmis priemonėmis. Prekyba turi būti atnaujinta 13 valandą.

Keli Guangdongo provincijos miestai sustabdė greitųjų traukinių ir keltų eismą, evakavo jūroje vykdomų projektų darbuotojus. Kinijos technologijų centro Šendženo, kuris ribojasi su Honkongu, oro uostas ketvirtadienį atšaukė visus skrydžius nuo 3 iki 14 valandos.

Filipinų valdžios institucijos pranešė apie mažiausiai tris žuvusiuosius ir keturis sužeistuosius, daugiausia nukentėjusius nuo išvirtusių medžių, kai anksčiau šią savaitę audra praūžė per šiaurinę šalies dalį.

Daugiau nei 10 tūkst. žmonių buvo priversti palikti savo namus, o Maniloje ir keliose atokiose provincijose dėl gūsingo vėjo ir smarkių liūčių dvi dienas buvo uždarytos valstybinės mokyklos ir valstybinės įstaigos.

Atogrąžų audra „Ma-on“, kurios kiniškas pavadinimas reiškia „arklio balnas“, Kiniją pasiekė tuo metu, kai daugelį šalies rajonų svilina rekordiniai karščiai, išdžiovinę pasėlius, išsekinę geriamojo vandens atsargas ir sumažinę elektros energijos gamybos apimtis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius