Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Korėja atšauks reikalavimą dėvėti kaukes lauke

Pietų Korėja penktadienį paskelbė, kad po omikron varianto sukeltos bangos mažėjant COVID-19 atvejų kitą savaitę bus panaikintas reikalavimas dėvėti kaukes lauke.
PIetų Korėja
PIetų Korėja / AFP/ „Scanpix“ nuotr.

Pranešimas pasirodė Seului anksčiau šį mėnesį atsisakius beveik visų kitų socialinio atstumo priemonių ir užbaigus dvejus griežtų suvaržymų metus, smarkiai paveikusius šalies smulkųjį verslą.

Nuo pirmadienio gyventojams nebereikės dėvėti kaukių lauke, išskyrus atvejus, kai vyksta renginiai su daugiau kaip 50 dalyvių, paskelbė sveikatos apsaugos pareigūnai.

„Atšaukiant socialinio atstumo priemones ir koreguojant reikalavimą dėl kaukių, žmonės vis labiau sugrįžta į savo normalų gyvenimą“, – žurnalistams sakė Korėjos ligų kontrolės ir profilaktikos agentūros (KDCA) direktorė Jeong Eun-kyeong.

„Visa tai dėl žmonių kantrybės ir bendradarbiavimo ilgą laiko periodą“, – pridūrė ji.

Būsima Pietų Korėjos administracija, kuriai vadovaus konservatorių išrinktasis prezidentas Yoon Suk-yeolas, penktadienį kritikavo sprendimą atšaukti reikalavimą dėvėti kaukes lauke ir vadino jį per ankstyvu.

Yoon Suk-yeolo pereinamojo laikotarpio komandos vadovas Ahn Cheol-soo (An Čolsu) anksčiau sakė, kad naujoji vyriausybė planavo sprendimą dėl šio reikalavimo priimti gegužę.

Pietų Korėja penktadienį paskelbė apie 50 568 naujus COVID-19 atvejus. Šis skaičius yra gerokai mažesnis nei per omikron bangos piką kovo viduryje, kai per parą būdavo nustatoma daugiau kaip 620 tūkst. užsikrėtimo atvejų.

KDCA direktorė sakė, kad pastarąsias šešias savaites naujų COVID-19 atvejų „nuolat mažėjo“.

„Naujų labai sunkiai sergančių pacientų skaičius taip pat mažėja“, – sakė Jeong Eun-kyeong ir pridūrė, kad ligoninėse pakanka lovų naujiems pacientams gydyti.

Daugiau kaip 86 proc. Pietų Korėjos gyventojų, kurių iš viso yra 51 mln., buvo visiškai paskiepyti nuo COVID-19. Dauguma jų taip pat yra gavę pastiprinamąją skiepo dozę.

Šalyje nuo COVID-19 mirė 22,7 tūkst. žmonių. Mirštamumas Pietų Korėjoje yra 0,13 proc. – vienas mažiausių pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius