Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Korėja grasina numušti Šiaurės Korėjos raketą, jeigu ši nukryps nuo kurso

Seulas ruošiasi numušti ateinantį mėnesį planuojamą paleisti Šiaurės Korėjos raketą, jeigu ši nukryps į Pietų Korėjos teritoriją, pirmadienį pranešė Gynybos ministerija.
Pietų Korėjos kariai pasienyje su Šiaurės Korėja
Pietų Korėjos kariai pasienyje su Šiaurės Korėja / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pietų Korėjo ir JAV kariškiai atidžiai stebi veiklą komunistinės šalies Tongčang ri bazėje, nurodė ministerijos atstovas.

Tuo tarpu sekmadienį Seulas patvirtino, kad pagrindinis raketos korpusas jau atvežtas į paleidimo aikštelę kaimyninės šalies šiaurės vakaruose.

Seulas nerimauja, kad pirmoji šios raketos pakopa, turinti nukristi Geltonojoje jūroje tarp Pietų Korėjos ir Kinijos, gali nukristi Pietų Korėjos teritorijoje, sakė Gynybos ministerijos atstovas.

„Ruošiamės stebėti raketos trajektoriją ir ją numušti, jeigu ji dėl kokių nors priežasčių nukryptų nuo planuojamo kelio ir kristų į mūsų teritoriją“, – pareiškė jis, išsamiau nekomentuodamas.

Japonija taip pat nurodė galinti pasielgti analogiškai, jeigu raketa pasuktų į jos teritoriją.

Šiaurės Korėja paskelbė planuojanti balandžio 12-16 dienomis paleisti raketą, kuri iškels į orbitą palydovą, minint šalies įkūrėjo prezidento Kim Il Sungo gimimo 100-ąsias metines.

Branduolinį ginklą turintis Pchenjanas tvirtina turintis teisę leisti taikius palydovus.

Tuo tarpu JAV ir kitos šalys teigia, kad palydovo iškėlimas tėra užmaskuotas ilgojo nuotolio balistinės raketos bandymas, kurie Šiaurės Korėjai yra draudžiami pagal Jungtinių Tautų (JT) rezoliucijas.

Šis raketos startas neturtingai Šiaurės Korėjai kainuos bent 800 mln. JAV dolerių (2,1 mlrd. litų), nurodė ministerijos atstovas, išsakydamas Seulo požiūrį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius