Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Pietų Korėja kraustosi iš proto dėl „megažvaigždės“ iš Šiaurės Korėjos vizito

Pietų Korėją sekmadienį apėmė tikra isterija dėl šalyje besilankančios įžymybės iš šiaurinės kaimynės.
Hyon Song–Wol
Hyon Song–Wol / „Scanpix“/AP nuotr.

Hyon Song–Wol nėra griežta kostiumą vilkinti branduolinį ginklą turinčios šalies biurokratė, o populiariausios Šiaurės Korėjoje merginų grupės lyderė.

Seule besilankančią dainininkę visur sekioja kameros. Čia ji atvyko kartu su Šiaurės Korėjos atstovų delegacija apžiūrėti Pjongčango olimpiados objektus. Didžiulį pasitikėjimą demonstruojanti moteris, rodos, visai nekreipė dėmesį į ją visur sekiojančias kameras.

Maždaug 38–42 metų amžiaus Hyon Song–Wol savo šalyje yra laikoma didžiule žvaigžde. Ji taip pat yra įtakinga politinė asmenybė ir priklauso Šiaurės Korėjos valdančios Darbininkų partijos centro komitetui.

Anksčiau sklido gandų, kad ją siejo ryšys su Šiaurės Korėjos lyderiu Kim Jong-Unu. O 2013 metais pasklido, kaip dabar akivaizdu, klaidingos kalbos, kad ji buvo sušaudyta kartu su dešimčia muzikančių, kurios esą nusifilmavo pornografiniuose filmuose.

Hyon Song–Wol vadovauja dešimties narių „Moranbong“ moterų grupei, kuri atlieka tiek vakarietiško stiliaus populiariąją muziką, tiek ir patriotines dainas. Kolektyvo merginos dažnai puošiasi trumpais sijonais ir pečius apnuoginančiomis suknelėmis.

Manoma, kad ši grupė nedalyvaus Pjongčango olimpinėse žaidynėse, tačiau iš Šiaurės Korėjos atvyks muzikos grupių ir palaikymo komandos narių.

Hyon Song–Wol apsilankymas Pietų Korėjoje prieš tokį svarbų tarptautinį renginį yra laikomas naujausiu mėginimu pasinaudoti „Moranbong“ grupės populiarumu. Pchenjanas dažnai naudojasi jaunomis moterimis, kad sušvelnintų savo tarptautinį įvaizdį. Anksčiau į sporto renginius Pietų Korėjoje būdavo siunčiami šimtai „palaikymo grupės merginų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius