-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Korėja turi ginklą, galintį pražudyti patį Kim Jong Uną

Šiaurės Korėja nesiklauso tarptautinės bendruomenės ir toliau atlieka balistinių raketų, galinčių nešti branduolinį užtaisą, bandymus. Anksčiau smarkiai nuvertinta šalis dabar, panašu, kelia rimtą grėsmę. Pietų Korėja nenori karo, tačiau privalo jam ruoštis. Jos arsenale – „Hyunmoo-II“ raketa, galinti atnešti mirtį pačiam Kim Jong Unui.
Kim Jong-unas stebi raketos paleidimą
Pietų Korėja turi ginklą, galintį pražudyti patį Kim Jong Uną / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šiaurės Korėja šią savaitę pasielgė itin agresyviai, kuomet virš šiaurės Japonijos pasiuntė vieną iš savo vidutinio nuotolio balistinių raketų.

Tarptautinei bendruomenei darosi aišku, kad Pchenjanas savo agresyvių užmačių atsisakyti neketina. Nepadeda ir tai, kad Kim Jong Unas šį bandymą pavadino „preliudija prieš Guamą“, nors dabar jau abejojama, ar Šiaurės Korėja ryžtųsi tokiam savižudiškam žingsniui.

Vis dėlto labiausiai karo nenori jos pietinė kaimynė, kuri pačiam Kim Jong Unui turi paruošusi dovanų.

Remiantis tarptautiniais susitarimais, Pietų Korėja pasikliauja JAV raketomis ir branduoline ginkluote – taip tiesiog saugiau. Tačiau technologiškai labai stipri valstybė galėtų greitai pasigaminti itin pažangių raketų, jei tik kiltų toks poreikis.

Kol jo nėra, gaminamos tik mažesnės vidutinio nuotolio raketos. Viena iš jų – „Hyunmoo-II“, kuri tarsi snaiperio paleista kulka gali pašalinti ir patį Kim Jong Uną.

Kol jo nėra, gaminamos tik mažesnės vidutinio nuotolio raketos. Viena iš jų – „Hyunmoo-II“, kuri tarsi snaiperio paleista kulka gali pašalinti ir patį Kim Jong Uną.

Neseniai išplatintas „Hyunmoo-II“ bandymo vaizdo įrašas parodė, kaip ši raketa gali prasiskverbti pro kelis metrus žemių ir sunaikinti stipriai įtvirtintą bunkerį. Tokį, kokiame slėptųsi ir pats Šiaurės Korėjos lyderis.

Žinoma, patys tvirčiausi bunkeriai, paslėpti ne po keliais, o po keliolika metrų žemių ir betono, greičiausiai išgyventų, tačiau „Hyunmoo-II“ padarytų žalos ir tarsi pažymėtų bunkerio vietą kitiems ginklams.

Tiesa, yra viena problema. „Hyunmoo-II“ raketos nuotolis siekia vos 800 km – Šiaurės Korėjos karinė vadovybė karo metu slėptųsi kur nors atokiau nuo Pietų Korėjos sienos.

VIDEO: Pietų Korėja išbando raketą „Hyunmoo-II“

Kita vertus, Korėjos pusiasalį galima pasiekti jūra, o „Hyunmoo-II“ gali būti paleista ir iš laivo. Ši raketa dažnai lyginama su snaiperio paleista kulka – nesukeltų didžiulio sprogimo, nesunaikintų miesto ar net aplinkinių pastatų, tačiau tiksliai suduotų smūgį ten, kur labiausiai reikia.

Šiaurės Korėja dar turi galimybių sušvelninti savo retoriką ir sugrįžti prie derybų stalo – ši galimybė dar nėra prarasta. Tačiau Kim Jong Unas savo šalį tempia vis toliau į pražūtį kare, kurio jo šalis tiesiog negali laimėti. Jei paskutinis raketos bandymas būtų nesėkmingas ir ji būtų nukritusi kur nors Japonijoje, greičiausiai karas jau būtų prasidėjęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius