-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Korėjoje dėl užpuolimo apklausta Belgijos ambasadoriaus sutuoktinė

Pietų Korėjos policija apklausė Belgijos ambasadoriaus sutuoktinę dėl kaltinimų smogus į galvą dviem butiko darbuotojoms įsiplieskus ginčui dėl vagiliavimo, penktadienį pranešė pareigūnai.
Belgijos vėliava
Belgijos vėliava / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ambasadorius Peteris Lescouhier anksčiau pareiškė „nuoširdžiai apgailestaujantis dėl incidento, kuriame dalyvavo jo žmona“, ir pridūrė „norintis atsiprašyti jos vardu“.

„Nepriklausomai nuo aplinkybių, jos reakcija – nepriimtina“, – sakė jis.

Moteris, žiniasklaidos įvardyta kaip Xiang Xueqiu, „buvo apklausta ketvirtadienį“, sakė Jongsano policijos nuovados Seulo centre atstovas, tačiau daugiau jokių detalių nepateikė.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, konfliktas kilo, kai ambasadoriaus žmona pasimatavusi drabužius išėjo iš butiko, o ją pasivijusi pardavėja paklausė diplomato sutuoktinės apie jos vilkimą drabužį.

Stebėjimo kamerų įrašuose matyti, kaip Xiang Xueqiu stveria pardavėjai už rankos ir smogia jai į galvą. Kai į konfliktą įsikiša kolegei į pagalbą atskubėjusi kita parduotuvės darbuotojai, diplomato žmona pliaukšteli jai per veidą.

Nukentėjusios parduotuvės darbuotojos artimųjų pateiktą stebėjimo kamerų įrašą paskelbė daugelis žiniasklaidos priemonių, jis žaibiškai išplito internete, užtraukdamas ambasadoriaus šeimai visuomenės rūstybę.

Belgijos ambasada socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė ambasadoriaus atsiprašymą dviem kalbomis, tačiau jo žinutės korėjiečių kalba tonas išprovokavo naują pasipiktinimo bangą.

„Nejau atsiprašote tokiu tonu? – klausė didžiausias Pietų Korėjos naujienų portalas „Naver“. – Nejau iš tiesų atspindite savo šalies autoritetą?“

Ambasadorių sutuoktinės turi diplomatinę neliečiamybę, bet ambasada nurodė, kad moteris bendradarbiaus su policija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius